Anders Bircow og Thomas Eje: Venner for livet

Anders Bircow og Thomas Eje står stærkt sammen gennem livet.

Thomas Eje og Anders Bircow er gået i øvelejr på Als for at blive klar til deres nye show, 'Her er de to andre!', der fredag den 12. januar får premiere i Viborg Musiksal og kommer landet rundt.

Artiklen fortsætter under videoen med Linea fra 'Landmand søger kærlighed'...

Thomas, 66, har boet her siden 2008, og på Harbæksgård har han plads til både sit og fru Katherines atelier, galleri og ikke mindst sin egen scene, hvor han sammen med Anders, 71, øver løs på det, de skal optræde med.

LÆS OGSÅ: Valgte Signe fra i 'Landmand søger kærlighed': Nu ses de igen

– Der er meget i bagkataloget, vi kan lave uden Preben. Og så har vi også Mikkel Gomard, vores dygtige kapelmester og pianist, som også kan synge og sige nogle replikker, fortæller Thomas.

Meget af det er elskede numre fra Linie 3, men der er også tilsat nye dialoger og fortællinger fra et langt liv i showbiz.

Thomas: Vi laver det som en teaterkoncert, hvor vi også fortæller en masse sjove anekdoter, ingen har hørt før. De handler om, hvad der er foregået backstage i de mange år, vi har optrådt sammen. Ting, som ingen nogensinde har hørt om. Det bliver lidt sjovt at fortælle.

LÆS OGSÅ: Dronningen giver særlig gave til Zelenskyj

– Så det er jeres hemmeligheder, der kommer frem?

Thomas: Ja, der bliver åbnet nu. Det er ligesom katakomberne i pyramiderne.

Anders: Vi skal ind i det helligste. Der kommer også nogle afsløringer af, hvad vi har oplevet med store stjerner og ude i verden.

Thomas Eje genudgiver snart sin selvbiografi 'Fri stil – Udvalgte scener og røverhistorier', der udkom første gang i 2011.

– Titlen 'Her er de to andre!' ligger meget tæt op af et tidligere Linie 3-show, men uden Preben er det ikke Linie 3?

LÆS OGSÅ: 'Bachelorette'-Boris indrømmer: Forelsket i Astrid

Thomas: Man kan godt sige, det er et nyt Linie 3-show. Det er bare uden Preben. Vi har været sammen i 45 år til næste år, og vi har haft aldrig haft et hårdt ord mellem os. Aldrig. Vi har aldrig været uvenner. Og Preben har det fint med, at vi laver vores show.

Anders: I 1989 lavede Thomas og jeg også et tomands show på Sørup Herregård. Det turnerede vi også lidt med. Så på den måde er det ikke noget nyt, at vi tager alene ud.

LÆS OGSÅ: Christiane åbner op om tabet af sit barn

Anders Bircows 22-årige datter, Sophia, er netop begyndt på sin treårige uddannelse på Musicalakademiet i Fredericia. – Jeg er meget stolt af hende og er sikker på at hun bliver glad for det.

– I siger, at Linie 3 bare skulle være en sommerspøg, mens i gik sammen på Aarhus Teaters elevskole. Men så kom I på tv og blev folkeeje fra den ene dag til den anden?

Anders: Vi blev berømte 3. maj 1980. Der var vi på tv første gang. Dagen efter gik Preben og jeg på Strøget i Aarhus, og så kom der en ung, mager punker, som med skinger stemme råbte, at det havde været sjovt at se os på tv. Fem minutter efter kom der en gammel dame, godt oppe i 80'erne. Hun holdt fast i mit ærme og sagde, ”Jeg vil bare sige tusind tak. Min mand døde for trekvart år siden, og jeg har simpelthen ikke haft et smil på læben, før jeg så jer i går”. Der fik vi skåret ud i pap, hvilken spændvidde vi havde.

LÆS OGSÅ: Se 'Årgang 0'-Christian i aktion som ejendomsmægler

Sammen med Preben Kristensen har Anders Bircow og Thomas Eje underholdt danskerne i over fire årtier.

– Hvordan oplever I det i dag?

Thomas: Der går nærmest ikke en dag, uden nogen siger noget pænt om de oplevelser, vi har givet dem. Det er utrolig pænt af dem. Der kommer også nogle unge, der kun har set klip på nettet. Anders: Det er alle aldre. Mange siger også, at vi har været babysittere. Når deres forældre havde gæster, så blev der sat et Linie 3-show på.

– I har selv siddet og set alle de gamle shows igennem for at finde det, I skal bruge. Hvordan var turen ned ad memory lane?

Anders: Forbløffende god. Det er godt lavet og holder stadig. Vi har fundet nogle af topparodierne, som vi gerne vil optræde med. Også lidt nyt. Jeg har for eksempel en parodi på Rasmus Seebach, som jeg har optrådt med solo i de senere år.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea er tilbage

Thomas: Men ikke meget nyt. Vi hører jo tit fra folk, som måske kun har set “10 års jubilæumsshowet” på en gammel VHS eller hørt den på plade, og godt ville have set det live. Så noget af det kan de få lov til nu.