Åbner op om bruddet med Adam Price: En stor løgn

Det var langt fra en fælles beslutning, da Adam Price og Katherine Diez gik fra hinanden.

Tilbage i februar skrev Adam Price i et længere opslag på Instagram, at forholdet mellem ham og Katherine Diez var endegyldigt forbi. 

LÆS OGSÅ: Katherine Diez: "Jeg har ret til min egen fortælling og min egen historie"

- Vi har truffet den sorgfulde og vanskelige beslutning at tage afsked med hinanden og skilles i kærlighed. Katherine har aldrig oplevet en hårdere tid i sit liv end disse de seneste uger. De har givet hende anledning til uendelig megen selvbebrejdelse og refleksion. Hun har brug for at nulstille, hele og bygge sig selv op, og det er en vej, hun med sorg har indset, hun må gå alene,' skrev han i opslaget. 

I sin nye bog "I egen Barn" skriver litteraturanmelderen dog nu, at opslaget på Instagram var det pure opspind. Beslutningen om at gå hver til sit var slet ikke fælles - ifølge hende, forlod Adam hende, da hun stod mit i sit livs krise. 

- Jeg bønfaldt Adam om at vente med at gå fra mig. Ikke nu. Helst aldrig nogensinde, men for alt i verden bare ikke nu. Men det skulle være nu, skriver hun i bogen og fortsætter: 

- Han pressede på for at offentliggøre bruddet, og jeg kunne ikke udsætte det nok. Han bad mig godkende den tekst, han havde skrevet. 

LÆS OGSÅ: Nu taler Katherine Diez ud: Jeg havde et kokainmisbrug

Selvom Kathrine Diez påpegede, at opslagets ord ikke afspejlede virkeligheden, blev det alligevel offentliggjort, som det var.

I bogen afslører Katherine Diez mange intime detaljer om sit forhold til Adam Price. Tv-kokken har afstået fra at kommentere bogens specifikke indhold, men i et svar til Politiken udtaler han: 

- Jeg er ikke den rette til at gøre mig klog på Katherines bevæggrunde for at skrive, som hun gør, jeg kan blot konstatere, at hun bevidst har valgt at krænke privatlivets fred i forhold til mig. Krænkelsen af mit privatliv har i øvrigt nogle helt urimelige konsekvenser for de personer, der står mig nær, skriver han i et svar til Politiken.