Jørgen Olsen fylder 70: Jeg har levet livet - Her & Nu

Jørgen Olsen fylder 70: Jeg har levet livet

Grand Prix-stjernen ser tilbage på sit liv med stor glæde.

Af Kenth G. Madsen - 22. marts 2020 kl. 19:58
Søndag den 15. marts rundede Jørgen Olsen et skarpt hjørne, og i den anledning inviterede han 50 gæster og sin kræftramte bror, Niels ‘Noller’ Olsen, der var æresgæsten ved festen i København.
Den 70-årige popsmed i Brødrene Olsen-duoen kan se tilbage på en flot musikalsk karriere, der begyndte i 1965, og den fortsætter med ham solo, fordi hans 65-årige bror siden maj sidste år har kæmpet med helbredet.

En svær tid

– Heldigvis går det bedre med ham, men det har givet anledning til eftertænksomhed omkring afslutningen på livet. Jeg har spekuleret utrolig meget over det, erkender Jørgen Olsen om en svær periode i sit liv uden ‘Noller’ ved sin side.
LÆS OGSÅ: Kort efter utroskab: Bendtner planlægger bryllupsrejse
– Det er en hurdle, jeg må se at komme over. Heldigvis får jeg stadig tilbudt mange jobs, og jeg fører fanen videre trods omstændighederne, er passioneret og fortsætter til jeg ikke længere kan levere varen, lover Jørgen Olsen.
Hans arkitektfrue Lena mødte han på Lyngby statsskole i 1968. Parret har døtrene Line, 37 og Marie, 41, som tilsammen har skænket dem fire børnebørn i alderen fra to til otte år.
– Jeg elsker dem, og vi er meget sammen. Jeg får lov til at passe børnebørnene rigtig meget, siger Jørgen Olsen om bedstefarrollen, som han elsker overalt på jorden.
LÆS OGSÅ: Gunnvør om ophedet diskussion med Amalie: Ja, jeg er stædig
Og selvom sangeren og musikeren i årtier har bevæget sig i en branche velkendt for sine ofre ud i alkoholisme og andet misbrug, så er han selv sluppet ganske nådigt. Han ser slank og frisk ud – formen holdes vedlige med gå- og cykelture i København.

Ensomheden på hotelværelset

– Jeg har ellers levet livet og ikke været en helgen, men jeg gik måske lidt tidligere i seng end min bror, når vi var på turné, forklarer han om forholdet til de våde varer.
– Hvorfor der ofte går alkohol i den blandt musikere, kan der være mange årsager til. Men ensomhed kan måske være en forklaring? Den melder sig efter koncerten ude i baglokalet, hvor der ikke sker en dyt, og man fortsætter videre til et tomt hotelværelse, hvor der heller ikke sker noget, siger han.
LÆS OGSÅ: Kæmpe krise: Amalie fyret med øjeblikkelig virkning

Dagen, hvor alting ændrede sig

Jørgen Olsens karriere eksploderede, da han vandt Melodi Grand Prix i Stockholm år 2000. På tre minutter blev Jørgen og ‘Noller’s dagligdag forvandet.
– Det var som at få en jetjager i røven! Vi gik ind og troede, vi skulle blive nummer sjok, men efter at have leveret ‘Smuk som et stjerneskud’, gik det helt amok, husker Jørgen Olsen, der gik et chok oven på al virakken, der fulgte i kølvandet på berømmelsen.
– Folk var ellevilde, journalisterne stod oven på hinanden for at få interview. Vi kunne ikke være nogen steder og måtte gemme os. Vi måtte have bodyguards til at passe på os, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Ung mor deler rørende billeder af sin datter: Vi skal undgå smitte