Isabella i byen uden mor og far

Det er en naturlig udvikling, at prinsesse Isabella begynder at deltage i arrangementer uden sine forældre, mener kongehusekspert Jakob Steen Olsen.

Af Nikolaj Vraa - 29. maj 2021 kl. 15:58

Ved prins Christians konfirmation så man både, hvor selvsikker og ikke mindst stilsikker hans lillesøster, prinsesse Isabella, er blevet. Isabella, der fyldte 14 i april, er også allerede begyndt at markere sig. Et par dage før konfirmationen dukkede hun således op på den røde løber ved åbningen af cykelmærket Mates nye flagskibsbutik nær Rundetårn.

Ledsaget af et par veninder og en livvagt fik de set de nye modeller, som blandt andre Hollywood-stjernerne Orlando Bloom og Katy Perry cykler på. At hun får lov hjemmefra til at deltage i arrangementet, ser Berlingskes kongehusekspert Jakob Steen Olsen som en naturlig udvikling.

LÆS OGSÅ: Isabellas søde hemmelighed: Derfor smiler hun

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys 14-årige datter går i 7. klasse på Tranegårdskolen i Hellerup (Foto: Kongehuset)

– Tidligere beskyttede kongehuset i endnu højere grad sine børn. Vi anede jo knapt nok, hvordan Isabellas far, kronprins Frederik, talte, før han fyldte 18. Sådan er det ikke helt længere. Kongehuset har længe også brugt børnene i forskellige offentlige sammenhænge. At Kongehuset nu giver pressen mere adgang til den halvvoksne Isabella må ses som en forlængelse af den strategi: Hun er efterhånden ret vant til at stå i rampelyset, og man må jo mene, hun kan leve op til ansvaret. At være 14 i dag er ikke det samme som at være 14 i 1982, da hendes far var det, siger Jakob Steen Olsen, der ikke er bekymret for, at den unge prinsesse falder i influencer-gryden.

– Det er helt sikkert, at kronprinsparret og hoffets rådgivere taler med børnene om, hvordan man begår sig i offentligheden. Medietræning indgår som en stadig vigtigere del af det at være kongelig. Og selv om Isabella nu sættes lidt mere fri, vil alt, hun gør og siger, stadig falde tilbage på kongehuset på godt og ondt. Det har man helt sikkert også mange snakke om på Amalienborg, mener han.

LÆS OGSÅ: Alvor for prins Christian: I kongelære hos farmor

LÆS OGSÅ: Joachim og Marie om livet i Frankrig: Vi er friere her