Fie Laursen er blevet politianmeldt: Det er en personlig hetz - Her & Nu

Fie Laursen er blevet politianmeldt: Det er en personlig hetz

Fie Laursen er blevet politianmeldt, men hun mener, det er en personlig hetz fra Forbrugerombudsmandens side

Af Louise Vilsbøl - 20. november 2019 kl. 07:24

Det er ingen hemmelighed, at Fie Laursen er en af Danmarks største influencere og i flere år har levet af at blogge, reklamere for produkter og deltaget i diverse reality-programmer.
LÆS OGSÅ: Fie Laursen afslører: Her er mine vildeste fake-historier
I august kom det så frem, at Forbrugerombudsmanden havde undersøgt 37 influencere og valgt at politianmelde fire af dem for brud på markedsføringslovens forbud mod skjult reklame, og nu indrømmer Fie Laursen, at hun er en af de fire – noget hun ellers hårdnakket benægtede tilbage i august.
– Jeg blev kaldt til afhøring, og så at jeg var anmeldt, da jeg blev udskrevet lige efter mit selvmordsforsøg. Jeg havde i den periode ramt bunden, hvor livet var så mørkt og ikke værd at leve – da jeg så blev udskrevet og skulle tage livet tilbage, skulle jeg samme tid også til afhørring til politiet. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor hårdt det var at skulle tage stilling til alle de papirer, jeg skulle læse og forsvare mig imod. Det er sådan, at jeg modtog en mail med alt, de ville anmelde mig for igennem årene, hvor de mente, jeg ikke havde givet udtryk for at reklame tydeligt nok, skriver Fie på sin blog.
LÆS OGSÅ: Fie Laursen overrasker: Flytter fra Danmark

Kan få en bøde på 70.000 kroner

Hun fik hjælp af sin mor til at sætte sig ind i alle papirerne, så hun var rustet til afhøringen hos politiet. Her fandt hun ifølge eget udsagn ud af, at hun slet ikke har lavet skjult reklame. Til gengæld følte hun, at anmeldelsen var en hetz mod hende. Det skriver hun på bloggen, hvor hun også lister nogle eksempler på, i hvilke tilfælde hun mener, at anmeldelsen er for tynd.
– Jeg satte mig selv ned med alle deres regler og min anmeldelse og kunne se, at det ikke var helt fair, så jeg samlede alt min energi til min afhørring og forsvarede mig selv. Politidamen, som afhørte mig, var rolig og sød, jeg følte mig ikke angrebet, eller at jeg var en kriminel. Det er deres første sager som de her, så de skal selv lige forstå dem og sætte sig ind i dem, og derfor har jeg stadig ikke hørt tilbage, om jeg skal i retten, skriver Fie og fortsætter:
– Jeg får nemlig det valg, hvis politiet går videre med det, at jeg skal betale en bøde på op til 70.000 kr, mener jeg det var – eller også skal jeg tage sagen i retten og kæmpe for mig selv, hvilket jeg 100% har tænkt mig at gøre, fastslår Fie på bloggen.
LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Kongerne’-Kia eftersøgt af politiet

Vil anmelde dem, hvis det fortsætter

Hun mener, at det enten er et personligt angreb fra Forbrugerombudsmanden mod hende eller en måde at tjene nogle hurtige penge på bloggerne. Hun inviterer derfor Forbrugerombudsmanden til kaffe for at snakke om reglerne på området, så de kan blive formidlet bedre ud til influncerne. Den forsonelige tone er dog ikke helt gennemgående.
– For mig handler det ikke om penge, men om retfærdighed – og forsætter dette personlige hetz, så kæmper jeg til det sidste i retten, og derefter bruger jeg hver en krone, jeg har, på at anmelde dem, for det her, slutter Fie Laursen sit blogindlæg.
LÆS OGSÅ: Linse tjener kassen: Så meget tager hun for at skrive autografer
Til trods for indrømmelsen om at være blandt de fire politianmeldte influencere, er der ikke noget, der tyder på, at Fie tager anmeldelsen specielt tungt. I en række Instagram-stories og et opslag gør hun nemlig grin med anmeldelsen, hvilket deler vandene – nogle af hendes følgere synes, hun er super sjov, mens andre synes, at hun burde tage det mere alvorligt. Se hendes opslag herunder, og se mere på Fies story på Instagram.
Læs mere om politianmeldelsen og hele undersøgelsen fra Forbrugerombudsmanden HER.
LÆS OGSÅ: Frustreret ung mor: De stjal fra mit barn

 

View this post on Instagram

 

Det svært at være så kriminel som mig

A post shared by Fie Laursen ?️‍??☮️ (@fielaursenofficial) on

Læs mere om