Efter alvorlig ulykke: TV3 ændrer ny sæson ‘Robinson’

Allerede i første afsnit af den nye sæson ‘Robinson Ekspeditionen’ gik det voldsomt galt for en deltager.

Af Caroline Grønne Wigdal - 7. september 2021 kl. 6:02

Mandag aften havde ‘Robinson Ekspeditionen’ premiere, og her kunne man se, hvordan hele eventyret sluttede meget brat og voldsomt for 24-årige Asma. Hun kom galt afsted i en svævebane, hvor hun endte med at brække sin lårbensknogle.

Det skete tilbage i juni, og i dag er hun stadig på krykker og hæmmet af ulykken. Hele episoden har fået hende til at rette kritik mod sikkerheden i de dyste, man som deltager bliver udsat for i ‘Robinson Ekspeditionen’.

LÆS OGSÅ: Nynne afslører: Vil gerne tilbage

I videoen fortæller Asma om ulykken. Artiklen fortsættes under videoen…Hos TV3 valgte de straks at gribe ind, efter både deltagere og produktionen havde været vidne til Asmas styrt. Det fortæller Kenneth Kristensen, der er nordisk programdirektør fra NENT.

– Efter Asmas uheld justerede vi svævebanen yderligere, det er ikke et udtryk for, at den ikke er sikker, men vi sender selvfølgelig ikke resten af deltagerne gennem en uændret bane, hvor der lige er sket et uheld, siger han og fortsætter:

– Det er et voldsomt uheld, Asma har været ude for, og det er en yderst ærgerlig situation. Det er også en hård ekspedition, og desværre kan vi ikke helgardere os mod uheld. Det er dog vigtigt at understrege, at vi aldrig vil lave en udfordring, som vi på forhånd ved er farlig for deltagerne. Derfor gennemtester vi altid udfordringerne, før de tages i brug og gennemgår dem grundigt, så deltagerne ved, hvordan udfordringen skal gennemføres.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager skal skilles

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Tine fortæller om sin tid i ‘Robinson’.

Skuffet over sikkerheden

Asma har efterfølgende sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt sikkerheden er i orden.

– Jeg er skuffet over, at det her kom til at ske. Man snakker jo om, at sikkerheden er i top. Men hvorfor fanden kunne jeg så brække mit ben? Det ville jo ikke kunne ske, hvis ikke man havde testet det. Det ved jeg i hvert fald. Men det er ikke det, jeg er mest sur over. Jeg er mere sur over, at jeg har mistet det, jeg laver hver dag, sagde hun tidligere til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Pitzner afslører: Vi er kærester

TV3 understreger, at forhindringsbanerne i ‘Robinson Ekspeditionen’ altid er sikre og gennemtestede.

– Sikkerheden er meget vigtig for os, og vi har en særlig sikkerhedsansvarlig, der altid gennemtester banerne, inden de tages i brug samt er en del af gamebriefingen med deltagerne, hvor han gør dem opmærksom på, hvilken teknik de skal bruge, og hvad de skal være ekstra opmærksomme på. Når det er sagt, så kan vi ikke helgardere os mod uheld, men i disse tilfælde har vi en fast procedure samt akut lægehjælp på stedet. I de sjældne tilfælde, hvor det ikke kan løses på location, tager vi med den tilskadekomne til et hospital af international standard, hvor vi sikrer den rette behandling – dette gjorde vi også med Asma, siger Kenneth Kristensen.

LÆS OGSÅ: Lise Rønne om særlig aftale i ‘Vild med dans’: Det er ikke til diskussion

Læs mere om