Dronningen i børnehave - Her & Nu

Dronningen i børnehave

Dronningen kom i kært selskab, da hun i sidste uge var på besøg i en børnehave.

Af Katrina Rosendal - 8. februar 2020 kl. 11:57
Hjemmelavede kroner, prinsessekjoler og flag var at se over alt, da søde børnehavebørn tog imod dronning Margrethe onsdag i sidste uge. Dronningen var nemlig budt ind som æresgæst, da daginstitutionen Margrethegården i Valby fejrede 70-års jubilæum.

En stolt mor og et hav af børnehavebørn stod klar med flag, da dronningen ankom til festlighederne (Foto: Klaus Bo Christensen)


LÆS OGSÅ: Lykke i London: Han gør Dronning Margrethe glad
Det var tydeligt, at børnene havde glædet sig meget til at tage imod Danmarks majestæt, og de havde således både indøvet sange og forskellige optrædener, som de stolt fremførte for dronning Margrethe og det resterende publikum.
– Det var flot, lød det fra majestæten, da showet var forbi, og hun sammen med sit følge blev vist rundt på en håndfuld af institutionens stuer. Her fik Dronningen lov til at få et lille indblik i en hverdag i børnehøjde, hvor der blandt andet blev leget med ler og tegnet tegninger.

Majestæten så til, mens en gruppe drenge havde gang i en leg med biler (Foto: Klaus Bo Christensen)


LÆS OGSÅ: Forelsket Gunnvør rødmer: Jeg har det rigtig godt
For 70 år siden, da Margrethegården for første gang slog dørene op, var det Margrethes mor, dronning Ingrid, der var dagens helt store specielle gæst. Derfor gav det også god mening, at det nu var Margrethes tur til at fejre institutionens store mærkedag, som dermed igen fik royal deltagelse.

Det var tydeligt, at Margrethe og resten af publikum havde svært ved at stå for de søde, små børn under deres optrædener. Børnene sang blandt andet fejlfrit ”Hist hvor vejen slår en bugt” (Foto: Klaus Bo Christensen)


Efter til slut at have fået en bid mad forlod dronningen igen festlighederne og de små søde børn.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjernes familietragedie: Dræbt ved en fejl
LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary overrasker: Smider vielsesringen