Dronning Margrethe plaget af smerter

Det var tydeligt, at dronningen var plaget af smerter, da hun ankom til byen Fuglafjørður på Færøerne.

Af Nikolaj Vraa - 25. juli 2021 kl. 11:58

På trods af en del forhindringer undervejs på rejsen var glæden ikke til at tage fejl af, da dronning Margrethe i torsdags endelig kunne tage hul på sit 14. besøg på Færøerne.

– Det er så dejligt. Det er virkelig dejligt at være på Færøerne igen, lød det fra majestæten ved ankomsten i torsdags.

Overalt hvor dronning Margrethe kom frem, var der sat stole frem, så hun kunne skåne ryggen under de lange dagsprogrammer på Færøerne. Da hun ankom til byen Fuglafjørður, var det tydeligt, at smerterne var slemme, men hun bed dem i sig og vandrede op til Helgi Midjords bænk, som han har lavet særligt til hende.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim i rørende hyldest til Felix

Da dronningen i bygden Toftir blev modtaget af borgmester Súni é Hjøllum, rakte hans hustru, Engilbjørg Engelbrethsdóttir, hånden frem til goddag. Hun fik et håndtryk af majestæten – måske det første, hun har givet siden Corona-nedlukningen sidste år (Foto: Chris Christophersen/Royal Press Photo)

(Foto: Chris Christophersen/Royal Press Photo)

LÆS OGSÅ: Prins Felix har fået en kæreste

Kunstneren fortalte bagefter, at fuglene over bænken ikke flyver, men svæver for at symbolisere den ro, som dronningen udstråler. At hun reelt også ønskede ro, når hun hvilede ryggen, stod også klart, da hun bagefter greb fat i et rækværk for igen at støtte sig.

– Så er jeg vist heller ikke mere morsom at se på, sagde hun ifølge B.T. til de fotografer, der blev ved med at tage billeder af hende i situationen.

I Færøernes længste tunnel, Østerø-tunnelen, mødte dronningen 73 meter under havets overflade kunstneren Tróndur Patursson, 77, og så hans kunstværk, der pryder væggen (Foto: Chris Christophersen/Royal Press Photo)

LÆS OGSÅ: NU TALER MICHAELA: Caspers historie mangler afgørende detaljer

LÆS OGSÅ: Frederik og Marys besked til Eriksen: Hemmelig hyldest