Kim og Divyas fælles projekt: Vi er gode sammen - Her & Nu

Kim og Divyas fælles projekt: Vi er gode sammen

Tv-journalistparret Kim Bildsøe Lassen og Divya Das har udgivet deres første fælles bog, hvor de undersøger, hvad der fik briterne til at stemme for Brexit.

Af Nikolaj Vraa - 18. oktober 2020 kl. 08:53

Hvis nogen tror, Kim Bildsøe Lassen, 57 og Divya Das, 42, var på fire års kæresteferie som korrespondenter i London, tager man fejl. I stedet blev de to tv-journalister sendt på deres livs opgave med at beskrive briternes udmelding af EU og se endnu mindre til hinanden end nogensinde før.

I foråret vendte de hjem til Danmark igen, og nu har de netop udgivet deres første fælles bog, hvor de med interviews undersøger, hvad der fik briterne til at stemme for Brexit. Et projekt, der bortset fra et enkelt, kort skænderi i juleferien, om der skulle skrives på bogen eller ej, har været en god afrunding på et spændende kapitel i begges liv.

LÆS OGSÅ: Derfor har mor Jette sin hund i en barnevogn

Selv om Kim Bildsøe Lassen er en garvet reporter med udstationeringer i Mellemøsten og USA, havde han aldrig stået overfor en opgave som den, han og Divya mødte, da de blev London-korrespondenter for hhv. DR1 og TV2.

– Jeg havde ikke vildt mange forventninger til, hvordan det ville være. Ingen af os havde nok troet, at vi ville få så travlt og se så lidt til hinanden, som vi faktisk gjorde undervejs. Vi fik hurtigt buldrende travlt, siger Dyvia, der sammen med Kim lavede helt klare spilleregler for, hvordan de kunne være kærester og konkurrenter under samme tag i deres hus i bydelen Kensington.

– Meget konkret arbejdede vi hver for sig. Vi havde kontor på forskellige matrikler. Vi sad ikke ved siden af hinanden og ringede kilder op. Det fungerede superfint at have det adskilt, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: ‘MasterChef’-vinder gravid: Sådan fortalte jeg min kæreste det

Nød det rige kulturliv

En sjælden gang kunne de dog også godt se det praktiske i at dække det samme i det store land.

– Vi kunne sagtens sige til hinanden, at vi skulle ud og rejse, men ikke noget præcist om hvorhen. Man kunne have en fornemmelse af, hvilken retning det gik, og nogle gange skulle vi det samme sted hen. Så man kunne jo stå om morgenen og spørge, skal du også nordpå? Ja, jeg skal også nordpå. En stor by, der begynder med L? Ja. Nå, men så kan vi måske godt tage det samme tog, fortæller Kim.

LÆS OGSÅ: Nedringet Britt: Jeg er stolt af mit ar

På deres få, fælles fridage fik de også mulighed for at nyde byen sammen.

– Det har ikke været overvældende mange. Vi har især haft halve fridage, hvor vi har været i stand til at udforske byen sammen. Gå eller cykle en tur, siger Kim, mens Divya supplerer.

– De har jo et rigt kulturliv. Mange flotte museer. Men alt derovre er jo nærmest begyndelsen på et nyt eventyr. Selv at ringe til elselskabet for at lov til at oprette en konto, så du kan betale din elregning. Alt var nyt og spændende.

LÆS OGSÅ: Janni taler ud om skænderi med Karsten Ree: Jeg bliver sindssyg

Nedlukningen af London under pandemien gjorde det ifølge Kim lettere for parret at vende hjem.

– Det var en svær beslutning at tage hjem. Men siden vi traf den, har det føltes rart og rigtigt. Ja, jeg savner London, men ikke det London, der er lige nu. Det London vi boede i, som vi kom til at elske, det savner vi.

LÆS OGSÅ: Bortført som barn: Janus Bakrawi laver spillefilm om sit eget liv