Danmark skiftede farve: Gul feber

Kronprinsen var her, der og alle vegne under afviklingen af Tour de France i København.

Af Kenth G. Madsen - 9. juli 2022 kl. 11:55

Dannebrog blev henvist til andenpladsen og erstattet af gult over alt i gadebilledet, da København sidste fredag lagde gader til 1. etape af årets Tour de France. Klædt i en gul regnjakke trådte kronprins Frederik, 54, fredag frem på en regnvåd Amalienborg Slotsplads, hvor rytterne skulle forbi. Familien sluttede sig også til undervejs.

LÆS OGSÅ: Efter skyderi i Fields: ‘Årgang 0’-stjerne får tilbudt krisehjælp

– Jeg synes, det er et stort event, som kun bliver større. Det hele er gult og begyndelsen på en gul sommer, sagde han allerede to dage før, ved holdpræsentationen i Tivoli.

LÆS OGSÅ: Troels Trier genoplivet efter hjertestop

I højt humør og uvidende om, hvilken tragisk afslutning ugen senere ville få, repræsenterede han Danmark under afviklingen af verdens største cykelløb.

Kronprins Frederik sluttede dagen af med at overrække den gule førertrøje til vinderen af enkeltstarten, belgieren Yves Lampaert.

LÆS OGSÅ: Kendt radiovært har født: Svær fødsel

– Det har været en kæmpestor dag for Danmark og København. Det er fantastisk at være med til og se noget forenes efter mange år. Det er blevet afviklet med så stor præcision og så mange smil på læben, sagde han.

Frederik havde også det ærefulde hverv at lykønske vinderen af 1. etape, belgieren Yves Lampeart. (Foto: Ritzau Scanpix)