Berørt 'Robinson'-vinder: Her blev min mor slået ihjel

I dagens afsnit af ‘Seriemordene på Østerbro’ vender Malene Hasseblad tilbage til lejligheden, hvor hendes mor blev myrdet. Da hun ser moderens kontoudtog igennem, gør hun sig en chokerende opdagelse.

Af Lærke Stræde - 17. marts 2020 kl. 16:58

Den 8. marts 2019 fik ‘Robinson’-vinder Malene Hasselblad en hjerteknusende besked. Hendes mor, 81-årige Inez Hasselblad, var blevet fundet død i sin lejlighed i Vangehusvej på Østerbro. Men der gik ikke mere end et par minutter efter, at 49-årige Malene Hasselblad satte sine fødder i sin afdøde mors hjem, før hun forstod, at der var sket en forbrydelse. En forbrydelse, der viste sig ikke at være den første af slagsen.
LÆS OGSÅ: Fie Laursen i sorg: Hun har ikke længe igen
I programserien ‘Seriemordene på Østerbro’ følges Malene Hasselblad gennem efterforskningen, som strækker sig over et år, samt under hele retssagen, hvor hun må vidne imod sin mors drabsmand i kampen for at opnå retfærdig i en sag, der synes uretfærdig i alle henseender.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe er igen single
I aftenens afsnit besøger Malene Hasselblad lejligheden på Vangehusvej for første gang, siden hun gjorde sig den hårrejsende opdagelse. Hun er dybt berørt af situationen og må tage mod til sig, før hun tager i håndtaget.
– Jeg tror ærligt, at det bliver følelsesmæssigt hårdt. For hun er jo ikke bare sovet stille ind. Hun er ikke bare død på hospitalet eller på et plejehjem. Altså, det er hendes lejlighed. Det er derinde, han decideret har myrdet hende, fortæller hun.

Se klippet, hvor en berørt Malene er tilbage i lejligheden. Artiklen fortsætter efter klippet.

Overbeviste politiet om mordet

Malene Hasselblad forelagde overfor Politiet en liste over alt det, der i hendes optik indikerede, at der var blevet begået en forbrydelse. Hun var nervøs for, at politiet ville affeje hende, men allerede to dage efter drabet gik politiet ind i sagen og kunne kort efter anholde 26-årige James Smith.
– Det er vildt at tænke på, at hvis ikke jeg havde fulgt min mavefornemmelse og været så forhippet på at komme til bunds i det her, så var min mor nok endt med at blive brændt, og så er der en stor sandsynlighed for, at min mor ikke havde været det sidste offer, fortæller hun.

Se Malenes liste: Sådan overbeviste hun politiet om mordet på sin mor. Artiklen fortsætter efter klippet.


LÆS OGSÅ: UH! Nu er kønnet på Geggos baby afsløret

Blev slået ihjel for junkfood

I aftenens afsnit kan man blandt andet se en chokeret Malene Hasseblad, som på sin mors kontoudtog kan danne sig et overblik over drabsmandens bedrifter i perioden efter mordet.
– Det var meningsløst i forvejen, men det her gør det bare endnu mere meningsløst. Det er grotesk. Jeg er så vred. Min mor er tilsyneladende blevet slået ihjel for fucking junkfood, biografture, taxature og andre fuldstændig ligegyldige ting, fortæller hun følelsesladet.
Se første afsnit af ‘Seriemordene på Østerbro’ i aften kl 20.00 på TV3 og Viaplay.
LÆS OGSÅ: Fie Laursen erkender: Mit forhold til Daniel var opstillet

Grotesk og meningsløst: – Min mor blev slået ihjel for fucking junkfood

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’s fineste øjeblik: Se Amanda og Nicklaes blive kærester
LÆS OGSÅ: Ung mor afslører fortid med skjult alkoholmisbrug