Afløser ‘Årgang 0’: Nu kommer ‘Årgang 20’

‘Årgang 0’s afløser har fået en snarlig premieredato!

Af Lykke Buhl - 8. januar 2021 kl. 6:00

TV2-dokumentarserien ‘Årgang 0’ har været en kæmpe succes, og nu er det tid til afløseren ‘Årgang 20’, hvor vi følger livet hos en række familier og deres børn, som kom til verden i første del af år 2020.

Der er nemlig premiere på det helt nye ‘Årgang 20’ på torsdag d. 28. januar på TV 2 PLAY og kl. 20.00 på TV2.

LÆS OGSÅ: Tidligere vinder i skarp kritik af ‘Den store bagedyst’

Det er planen, at vi over fire programmer hvert år skal følge de fire forskellige familier indtil år 2038, hvor hovedpersonerne, ‘Årgang 20’-babyerne, fylder 18 år.

I den første sæson – som altså starter torsdag d. 28. januar og derefter løber over de kommende tre torsdage i februar – ser vi, når børnene kommer til verden og følger dem i deres første leveår, hvor der ikke er meget, der går som planlagt.

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer: Derfor stoppede vi med ‘Årgang 0’

Herunder kan du læse mere om de nye familier

Asmus

‘Årgang 20’-Asmus med forældrene Lena & Mads og storebror Malthe (Foto: Daniel Hjorth)

På Als i Sønderjylland bor det forlovede par Lena og Mads. I ‘Årgang 20’ venter de deres anden dreng, Asmus, som kom til verden d. 28. januar 2020. De elsker at bo tæt på naturen, omringet af deres familie, i et lille samfund, hvor frivillighed og foreningsliv fylder meget. De er begge ambitiøse med deres karrierer, hvor Lena arbejder som friskolelærer og Mads er gravemester. De har en travl hverdag, og som Lena siger: “Bare fordi man bor på landet, behøver man ikke være en bonderøv”.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-familie ramt af corona

Ayasofia

‘Årgang 20’-Ayasofia med forældrene Christian & Lisbeth og sine søskende Theodor og Filippa-Lucia (Foto: Daniel Hjorth)

I Espergærde i Nordsjælland bor ægteparret Lisbeth og Christian. I ‘Årgang 20’ venter de deres tredje barn – en pige, der blev født d. 7. januar 2020 og som hedder Ayasofia. De har aftalt, at de i hvert fald ikke må blive skilt de første to år efter fødslen – og forhåbentlig aldrig! Maria er tandklinikassistent, og Christian har besluttet sig for at sige sit job op som ejendomsmægler efter 18 år. Han arbejder for meget, synes han, og hvad nytter det med et stort hus og penge og karriere, hvis man aldrig ser sin familie?

LÆS OGSÅ: Cengiz giver trist status

Louie

‘Årgang 20’-Louie med forældrene Daniel & Maria (Fotograf: Daniel Hjorth)

I Lyngby i Storkøbenhavn bor kæresteparret Maria og Daniel. Daniel er tømrerlærling, og Maria er hjemmegående, men begynder studier til februar. I ‘Årgang 20’ står de overfor at skulle være forældre for første gang til en lille dreng – lille Louie, der kom til verden d. 27. februar 2020 – og de har høje forventninger til både fødsel og forældreskab. Daniel er af den indstilling, at det skal være sjovt, og Maria håber på en smuk fødsel som dem, hun har set på de sociale medier.

LÆS OGSÅ: Tidligere vinder i skarp kritik af ‘Den store bagedyst’

Solvej

‘Årgang 20’-Solvej med forældrene Nikolaj & Maria (Foto: Daniel Hjorth)

I Mørke på Djursland bor det forlovede par Maria og Nikolaj. I ‘Årgang 20’ venter de deres første barn – datteren Solvej, der kom til verden d. 13. februar 2020. Maria er sygeplejerske, og Nikolaj har sin egen restaurant i Grenaa, hvor han arbejder plus 70 timer om ugen. Det er hans livsdrøm, og parret er spændte på, hvordan deres drømmebarn kommer til at passe ind i den ligning.

LÆS MERE OM: Familierne i ‘Årgang 2020’