‘Årgang 20’-mor afslører spiseforstyrrelse

Maria Mainz har i ti år kæmpet med en spiseforstyrrelse, som hun nu åbner op omkring.

Af Louise Vilsbøl - 4. januar 2022 kl. 7:25

I ‘Go’ Morgen Danmark’ i dag gæstede Maria Mainz og Daniel Brask fra ‘Årgang 20’ programmet, og her talte de både om deres år 2021 og kampen med sønnen Louie, som blev diagnosticeret med infantil autisme. Men de åbnede også op omkring endnu en kamp, som Maria aldrig tidligere har fortalt om offentligt.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Amalie giver en noget overraskende status på sit forhold til Mikkel.

Det viser sig nemlig, at hun lider af spiseforstyrrelsen bulimi, som hun har kæmpet med i de seneste ti år, og for tre år siden fik hun diagnosen. Det var en veninde, der introducerede hende for spiseforstyrrelsen i første omgang, da Maria altså var blot 14 år gammel, og hun har tidligere forsøgt at komme spiseforstyrrelsen til livs.

LÆS OGSÅ: Cengiz måtte på politistationen inden ‘Fangerne på fortet’

– Jeg gik i noget behandling, da jeg blev gravid med Louie, men siden da har behandlingen stået lidt stille. Jeg har ikke helt kunnet overskue at tænke på mig selv i alt det her med Louie, så der har jeg bare ladet det stå til, fortæller Maria, og Daniel, som har støttet hende undervejs, supplerer:

– Jeg havde meget i starten, at nu må du kraftedeme tage dig sammen, og det fandt jeg så ud af, at det kunne man ikke. Jeg ville gerne finde en løsning.

LÆS OGSÅ: CHOK: Indlagt Kia er blevet politianmeldt 

Det er især vigtigt for Maria at italesætte sygdommen, fordi hun ikke ligner stereotypen på en, der har en spiseforstyrrelse, men selvom man har former, kan man altså godt være plaget af en spiseforstyrrelse og de tanker og handlinger, der følger med.

Der er gode og dårlige perioder, og lige nu er Maria ikke i den bedste periode, fortæller hun i programmet, men hun ser positivt på fremtiden, og man kan se mere i anden sæson af ‘Årgang 20’, som har premiere i aften kl. 20.00 på TV 2.

LÆS OGSÅ: Duo droppede uddannelse efter ‘X Factor’-audition

Læs mere om