ÅH NEJ! ‘Årgang 20’-baby indlagt

Den unge familie fra Lyngby har endnu en gang måtte overnatte på hospitalet.

Af Lykke Buhl - 16. april 2021 kl. 23:05

Den seneste tid har der været uro i den lille ‘Årgang 20’-familie fra Lyngby. Det forlovede pars Maria Mainz, 23, og Daniel  Brask-Andersen, 24, lille søn Louie på 1 år har nemlig været meget dårlig, og i går eftermiddag kulminerede det med, at han måtte indlægges på Hillerød Hospital, hvor familien stadig befinder sig.

LÆS OGSÅ: Martin Jensen har bryllupsfeber: Vi bliver utålmodige

– Louie startede med at kaste op her for en uges tid siden, og der tog vi ind og fik tjekket hans urin, da det er et tegn, vi skal reagere på, grundet hans sygdom. Der var heldigvis ikke noget i hans urin, og derfor blev vi sendt hjem igen, da hans tal så fine ud. Men så i går sen eftermiddag blev det ret voldsomt med hans opkast, og der havde han også kastet op i seks dage. Vi blev nervøse og var bange for, at det var hans nyre igen. Derfor kom vi ind til Hillerød Hospital igen i går aftes, og de ville gerne have, at vi overnattede, fordi hans opkast havde varet så længe, forklarer mor Maria til HER&NU.

Herunder kan du se lille Louie på hospitalet

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Maria Mainz (@mariamainz)

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-par deler stor nyhed

Håber at komme hjem i morgen

Louie lider af nyresygdommen hydronefrose, så derfor frygtede familien, at hans langvarige ildebefindende relaterede sig sygdommen. Heldigvis viste det sig “bare” at være en virus.

– De tog hans blodprøver, og det har heldigvis intet med hans nyrer at gøre. Hans blodprøver viste, at han var dehydreret, så hele dagen har bare stået på at give ham så meget væske som overhovedet muligt. Det er heldigvis gået godt, og der er kommet mere liv i ham! Så i morgen tidlig skal vi have taget blodprøver igen, og så håber vi på, at vi kan komme hjem efter der, forklarer Maria.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familiens svære start: Han kunne være død

Hun fortæller, at Louie stadig kaster op, men at det heldigvis bliver mindre og mindre. De mange opkastninger har dog gjort ham dehydreret og gjort, at han har tabt sig en del. Derfor skal familien blive på Hillerød Hospital natten over, så lægerne kan tjekke ham igen i morgen for en sikkerheds skyld.

“Vi skal lære, at alle børn bliver syge”

Da Louie blev født, gik der noget tid, før man opdagede hans nyresygdom, der betyder, at hans ene nyreleder er for tyk. Derfor endte hans urin tilbage ved nyren, og Louie startede derfor livet med at tildrage sig både en urinvejsinfektion, nyrebækkenbetændelse og meningitis, der nåede at sprede sig til hjernen.

LÆS OGSÅ: Derfor trak familie sig fra ‘Årgang 20’

Heldigvis blev det opdaget i tide, men at familien var så tæt på at miste deres øjesten sidder stadig i dem.

– Vi skal jo også lære, at alle børn bliver syge. Jeg går altid helt i panik, når han fejler det mindste, fordi at jeg med det samme tror, at det er på grund af hans nyre, og at han er ved at være “alvorligt” syg igen. Så jeg prøver at slappe lidt mere af, hvis han bliver syg. Men jeg er bare så bange for at opdage noget for sent, så jeg går altid helt i panik, når han bliver almindeligt syg, lyder det ærligt fra Maria.