18-årig storbonde brød sammen: Det var hårdt

Victoria Kahr fik sin sag for, da hun blev konfronteret med en vranten ‘Hjem til gården’-deltager, der var utilfreds med at blive valgt som førstekæmper for anden gang i træk. Rollen som leder blev en udfordring for hende.

Af Kenth G. Madsen - 16. juli 2020 kl. 14:55

Som leder bliver man ofte udsat for dilemmaer, hvor der skal træffes afgørende beslutninger, og ansvaret for dem er lederens. Det fik Victoria Kahr at mærke, da hun i søndags blev valgt til storbonde i søndagens afsnit af ‘Hjem til Gården’.

Den kun 18-årige gymnasieelev fra Bjæverskov ved Køge skulle pludselig lede nogle beboere på gården, der var langt ældre end hende selv og samtidig have ansvaret for udførelsen af konkurrence-opgaverne til forsødelse af deres primitive tilværelse, hvor der vandsmægtes på alle livsvilkår.

LÆS OGSÅ: Har du også bemærket det? ‘Hjem til gården’-deltager ligner Caroline Wozniacki

– Jeg havde glædet mig til at blive storbonde, fordi det måske kunne være med til at udvikle mig som menneske, siger Victoria Kahr. Og det var som forventet en stor udfordring og også hårdt. Det at skulle være tvunget til at tage beslutninger, som jeg i bund og grund ikke var sikker på. Jeg har jo ikke erfaring med at lede folk og med diverse byggeprojekter, siger Victoria Kahr til Realityportalen oven på oplevelserne. Og til trods for, at hun gjorde sit ypperste for, at de udstukne opgaver blev løst korrekt, heriblandt bygningen af en fårefold, så gik det altså ikke som præsten prædikede. Dommeren Philip dumpede beboernes hårde slid og hun endte med at bryde sammen i gråd af bare ærgrelse.

LÆS OGSÅ: WOW! 44-årige ‘Hjem til Gården’-deltager: Mor for tredje gang

– Jeg havde dobbelttjekket mange gange, om alt var, som det skulle være. Og så kom det bare bag på mig det med læskurets forkerte placering i forhold til sollyset. Det gjorde mig mega frustreret og samtidig med mangel på søvn, mad og meget andet, så kunne jeg ikke længere styre følelserne, fortæller Victoria Kahr videre.

Forinden måtte hun ud i den ubehagelige opgave også at vælge en førstekæmper, og for anden gang i træk blev det 49-årige Henrik Søndergaard, der stod for skud. Det valg stod Henrik noget uforstående overfor, fordi han og Victoria var kommet godt ud af det med hinanden. Så han bad storbonden Victoria om et møde og en forklaring.

LÆS OGSÅ: Liv Martine er gravid: Jeg er langt henne

– Det var forståeligt. Jeg blev da lidt nervøs over at skulle møde en voksen mand, men på den anden side handlede det om at holde hovedet koldt og argumentere, hvorfor jeg havde valgt netop ham. Det var ikke de store ting, der gjorde udslaget, men jeg måtte vælge en. Da han vandt over Ulrik i styrkeprøven, virkede han hoverende, og så syntes jeg, at han havde ændret karaktér efter duellen, forklarer Victoria.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mette Frederiksens hemmelige bryllup

Under duellen mellem Henrik og Ulrik havde beboerne udelukkende heppet på Ulrik. Og efter beboerkritik virkede det som om, at Henrik var blevet lidt reserveret, syntes Victoria.

– Jeg syntes ikke længere han deltog i fællesskabet. Det var ærgerligt, og han trak stemningen ned.  Men konklusionen på det hele var, at jeg fik lært noget om mig selv og skubbet nogle grænser, siger Victoria, der generelt er et konkurrencemenneske, som ikke bryder sig om at tabe. Til daglig er Team Danmark-støttet rytter i disciplinen Military og går sideløbende på Køge Gymnasium.

LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården-Kasper bryder sammen på tv: Nu ser han det som en styrke