'Vild med dans'-kvinder: Her er vores overvejelser om #MeToo-kampagnen

Kampagnen på de sociale medier om sexchikane, krænkelser og overgreb har fyldt meget for flere af ‘Vild med dans’-deltagerne.

Af Emilie Holm Egebro - 21. oktober 2017 kl. 12:55

Hashtagget #MeToo er den seneste uge eksploderet på de sociale medier. Blot på Facebook har over 15 millioner delt hashtagget på deres profil, og også herhjemme i Danmark har tusindvis af kvinder delt de to ord, der refererer til, at de har været udsat for seksuel chikane, fået overskredet deres grænser eller deciderede været udsat for overgreb.
Blandt flere af de kvindelige dansere og nydansere i ‘Vild med dans’ har #MeToo-kampagnen også fyldt meget de seneste dage:
–  Jeg har tænkt sindssygt meget over det, fordi der kommer masser af opslag op. Jeg har aldrig selv prøvet det, men jeg kender en veninde, som har prøvet det, og som jeg har snakket om det med. Det er virkelig et stort problem, og det burde det bare ikke være. Det er bare så vigtigt, at man siger fra, og det kan være svært, hvis man står i en presset situation. Så jeg synes, det er rigtig fedt, at man har lavet den her kampagne, fortæller Mie Ø. Nielsen.
– Jeg har tænkt meget længe og grundigt over, hvordan jeg selv skulle forholde mig til det. Jeg synes dog, at hashtagget MeToo hører til nogen oplevelser, som er mere skrækkelige, end dem jeg selv har været ude for. Og derfor har jeg valgt, at jeg deltager lidt i debatten, men jeg er ikke kommet ud med et kæmpe stort statement, forklarer Iben Hjejle.
LÆS OGSÅ: UPS! Karina Frimodt tæt på styrt i ‘Vild med dans’
– Jeg har ikke selv postet det. Jeg har fulgt med, og jeg synes, det er fedt, at verden kan stå sammen om sådan en ting. Men det er ikke noget, jeg selv har overvejet at gå ind i. Og jeg har heller ikke selv været ude for noget, fortæller Julia Sofia, mens Sofie Lassen-Kahlke og Dak Wichangoen har samme standpunkt:
– Jeg har aldrig rigtig oplevet det. Og jeg arbejder i en mandeverden. Jeg siger bare stop, hvis der er noget, der bliver for meget, fortæller Dak Wichangoen.
– Jeg har slet ikke oplevet noget med det, så jeg har heller ikke gjort mig de store overvejelser omkring det, forklarer Sofie Lassen-Kahlke.
Karina Frimodt har dog som den eneste ikke lagt mærke til kampagnen:
– Jeg har ikke hørt om den faktisk. Så det har jeg ikke lige gjort mig så mange overvejelser om, fortæller hun.
LÆS OGSÅ: Mie ude af ‘Vild med dans’: Jeg er vokset meget af programmet
LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-par efter exit: Vi snakker sammen hver dag
Daniel: Det rammer også mænd

Det er dog ikke kun de kvindelige dansere og nydansere i ‘Vild med dans’, der har gjort sig tanker om kampagnen på de sociale medier. Også Daniel Svensson har en klar holdning til sagen:
– Det er selvfølgelig noget, der rammer kvinder mest, men det er også noget, der går på tværs af kønnene. Jeg synes også, der har været episoder, hvor nogen har overskreddet mine grænser, men jeg tænker bare, at mænd måske er tydeligere til at sige fra, fortæller Daniel og fortsætter:
– Det ændrer stadigvæk ikke på, at det bare ikke må forekomme, og det er totalt absurd, så jeg støtter selvfølgelig op omkring det. Jeg synes, at det er meget modigt og stærkt af de mange kvinder, at de har delt det. Og jeg synes, at hvis kvinder har lyst til at dele det, så skal de endelig gøre det.
Se billeder fra gårsdagens ‘Vild med dans’ øverst i galleriet.
LÆS OGSÅ: Daniel Svensson afslører: Så meget har jeg tabt mig under ‘Vild med dans’
LÆS OGSÅ: Derfor græd Iben Hjejle i ‘Vild med dans’