Vejrværtens svalende fristed: Havfruen Sara

Sara Maria Franch-Mærkedahl nyder sommeren med sine to døtre og kæresten Nicolaj Kopernikus.

Af Kenth G. Madsen - 28. august 2022 kl. 13:55

TV 2’s vejrvært smiler stort, mens hun plasker rundt i det våde element. Når temperaturen sniger sig op omkring 30 grader, er det svalende Øresund ved Charlottenlund Fort nord for København blevet Sara Maria Franch-Mærkedahls favoritsted.

LÆS OGSÅ: Efter utroskab: Nu taler Christel ud 

Artiklen fortsætter under videoen af kronprinsfamilien til Royal Run…

– Jeg elsker sommer, og jeg bader faktisk året rundt, men jeg er ikke typen, der svømmer ud på de lange distancer, siger den 42-årige mor til døtrene, Kastanje på 13 år og Vega på 10.

Artiklen fortsætter under billedet…

Plaske, plaske i Øresund. (Foto: Peter Hauerbach)

– Udover masser af is holder jeg af friheden ved at komme ud om sommeren, hvor mange mennesker kan være samlet udendørs, siger havfruen, der også har været på Smukfest ved Skanderborg.

LÆS OGSÅ: Dansk stjerne smider bombe på den røde løber: Skal skilles!

Den glade budbringer af sommervejr er udmærket bevidst om, at hun glæder seerne, når sommeren viser sig fra sin bedste side.

– Det er selvfølgelig svært at gøre alle tilfredse, men for mig er det faktisk mere spændende at fortælle om stormvejr eller mere ustadigt vejrlig, hvor der er noget drama, afslører hun, der siden 2012 har haft fornøjelsen af at formidle vejrudsigter.

Artiklen fortsætter under billedet…

– Ta-da! Sara balancerer på en sten. Hendes far fra Iran optrådte i øvrigt som professionel balancekunstner, og som barn rejste hun med ham ud i verden. (Foto: Peter Hauerbach)

– Til casting for tolv år siden skænkede jeg det ikke en tanke, at jeg nogensinde skulle komme til at formidle vejret. Nu er jeg bare så glad for, at jeg valgte rigtigt, siger Sara, der tog forskud på sommeren, da hun i starten af juli rejste med familien og kæresten til Maldiverne i Det Indiske Ocean.

LÆS OGSÅ: Tv-par køber kæmpe villa

– Denne gang ville jeg først og fremmest give min mor en dejlig oplevelse. Det er et fantastisk sted at være, selvom det nok ikke er den mest klimavenlige destination at flyve til, bemærker hun med en smule dårlig samvittighed over at have sat et CO2-aftryk undervejs på den lange rejse.

Siden februar har hun dannet par med skuespilleren Nicolaj Kopernikus, 55.

Artiklen fortsætter under billedet…

I juli var hun på Maldiverne med sine døtre, mor, søster og kæresten Nicolaj Kopernikus. (Foto: Privat)

– Jeg faldt for hans positive, nemme og glade sind. Jeg har kendt ham i mange år, og en dag mødtes vi efter at være blevet single hver især, og så tog vi ud på en date. Det er vildt dejligt, og jeg synes, vi har det rigtig godt, siger hun, der ikke er flyttet sammen med Nicolaj endnu.

LÆS OGSÅ: Brian Laudrup opereret: Ny hofte 

– Men jeg har ikke tænkt mig at bo alene resten af mit liv, siger Sara Maria, der ikke har planer om flere børn.

– Jeg føler mig meget heldig og privilegeret med mine to dejlige piger. Jeg er glad og i balance og føler mig godt tilpas med, hvor jeg er nu, siger hun

En gåtur i vandkanten fejler bestemt heller ikke noget. (Foto: Peter Hauerbach)