Ung mor i uge 27: Tanker om fødslen giver mig angst - Her & Nu

Ung mor i uge 27: Tanker om fødslen giver mig angst

Marinna er snart mor til tre, men først venter en fødsel, som hun ikke ser frem til.

Af Rikke Lynge - 22. februar 2020 kl. 18:57

Glæden er stor hos ‘De unge mødre’-deltageren Martinna Petersen, der snart er mor til tre drenge, men når man som Martinna er gravid i uge 27, så er tanker på en snarlig fødsel en del af forløbet, og de tanker gør Martinna utilpas.
– I går morges gik det sådan virkelig op for mig, at jeg har en baby i maven og snart skal igennem endnu en fødsel. Og jeg blev pludselig angst og fik hjertebanken, ondt i maven og en følelse af ikke at kunne være i min krop. Jeg hader det, skriver Martinna på sin Instagram.
LÆS OGSÅ: Martinna om angst: Overskygger glæden ved graviditeten
Ifølge Martinna slap følelsen heldigvis hurtigt, men den unge mor har følt sig utilpas lige siden tankerne på fødslen meldte sig.
– Jeg ved jo godt, at det er den vej, det skal gå, og jeg skal nok komme igennem fødslen under alle omstændigheder, men jeg synes, det er svært.
LÆS OGSÅ: Ung mor afslører stor nyhed

Forskel på 1. og 3. graviditet

Ifølge Martinna kan hun se en tydelig forskel på, hvordan hun forbereder sig på fødslen fra første til tredje graviditet.
– I min første graviditet øvede jeg hver dag, jeg terpede vejrtrækningsøvelser og afspænding, og jeg er overbevist om, at det gjorde så meget godt for min fødsel. Anden gang øvede jeg også, men jeg kunne ikke bruge det under fødslen, fordi det gik så stærkt og var så smertefuldt. Og her tredje gang gider jeg bare slet ikke forberede en skid. Jeg er træt, og jeg gider ikke bruge tid og overskud på det.
LÆS OGSÅ: Efter intens dag: Genfinder Amalie og Janni melodien?
Martinna ved, hvad hun går ind til.
– Det bliver smertefuldt, og det bliver vanvittigt hårdt. Det ved jeg. Jeg gider ikke prøve at modarbejde det.
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-ekspert efter skilsmisse: Flyttet sammen med ny kæreste

Martinnas mål med graviditeten

For Martinna er der andet, der er mere vigtigt under tredje graviditet end at øve vejrtrækningsøvelser.
– Jeg vil i stedet bare så gerne acceptere det og give slip på min frygt for smerte. Alt kan ske, men jeg må finde ro i min krop og vide indeni, at alt nok skal gå. Så det øver jeg mig på denne gang. Det er en vigtig lærdom for mig – smerte er ikke farligt, og jeg dør ikke af det.
Martinna har drengene Milan, Elliot og den nye dreng i maven Luca med manden Mikkel.
LÆS OGSÅ: Ung mor tabte vielsesringen foran kirken: Det var et tegn

 

Vis dette opslag på Instagram

 

I går morges gik det sådan virkelig op for mig, at jeg har en baby i maven og at jeg snart skal igennem endnu en fødsel. Og jeg blev pludselig angst, fik hjertebanken, ondt i maven og en følelse af ikke, at kunne være i min krop. Jeg hader det. Heldigvis slap angsten hurtigt igen, men jeg har været ret utilpas siden. Jeg ved jo godt, at det er den vej det går og jeg skal nok komme igennem fødslen, under alle omstændigheder, men jeg synes det er svært.. Og nu vi taler om den store forskel ved, at være førstegangs og tredjegangsgravid, har jeg også ændret mig en del, hvad angår fødselsforberedelse. I min 1. graviditet øvede jeg hver dag, jeg terpede vejrtrækningsøvelser og afspænding og jeg er overbevist om, at det gjorde SÅ meget godt for min fødsel. 2. gang øvede jeg også, men jeg kunne ikke bruge det under fødslen, fordi det gik så stærkt og var så smertefuldt. Og her 3. gang gider jeg bare slet ikke forberede en skid. Jeg er træt. Jeg gider slet ikke bruge tid og overskud på det. Det bliver smertefuldt og det bliver vanvittigt hårdt! Det ved jeg. Og jeg gider ikke at prøve og modarbejde det. Jeg vil i stedet bare så gerne acceptere det og give slip på min frygt for smerte. Alt kan ske, men jeg må finde ro i min krop og vide indeni, at alt nok skal gå. Så det øver jeg mig i denne gang. Det mentale arbejde. Og den er sgu straks sværere. Men jeg tror, at det er en vigtig lærdom for mig. Smerte er ikke farligt. Jeg dør ikke af det. Jeg kan ikke kontrollere det. Og det er ok ?? Hvordan forbereder I jer på en fødsel? Jeg er nysgerrig, hvad der har hjulpet jer, som også er bange ❤️ PS. Jeg kommer jer lige i forkøbet: Nej, jeg skal ikke have tvillinger. Ja, jeg ligner én der er højgravid og nej, jeg ved heller ikke hvordan det skal ende, men forhåbentlig ender det jo med noget godt, ikk’ ????? #gravid #uge27

Et opslag delt af Cellina Martinna (@cellinamartinna) den

t