Martinna om angst: Overskygger glæden ved graviditeten

Det er ikke ren lykke for Martinna at være gravid, for der er især én ting, der får hendes angst til at blusse op.

Af Louise Vilsbøl - 30. oktober 2019 kl. 19:28

Selvom lykken var stor, da ‘De unge mødre’-deltageren Martinna Petersen i forrige uge kunne afsløre, at hun venter sit tredje barn, så er der også en bagside af graviditetsmedaljen. Der er nemlig en uundgåelig ting i graviditeten, som Martinna bestemt ikke ser frem til, og det påvirker hende meget.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-stjerne taler ud om abort: Jeg ville dø af sorg
– Min psyke skranter ret meget for tiden, og weekenden har været så hård. Angsten sidder konstant i min krop og er klar til at eksplodere hele tiden. Jeg er så nervøs, jeg føler ikke, jeg kan trække vejret helt nede i maven, og mit hjerte hamrer på livet løs. Jeg ved godt, hvad det bunder i, og det lyder fuldstændig latterligt, og jeg ved, at mange slet ikke ville kunne forstå det, men fuck (!) hvor er jeg bare bange for at skulle føde igen! Jeg har gjort det to gange før. En hospitalsfødsel og en hjemmefødsel. Helt perfekte, naturlige fødsler på papiret. Men indeni mig sidder det som dybe traumer. Jeg er så bange for, at skulle igennem det igen. Jeg er rædselsslagen. Angst, skriver Martinna på Facebook og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Martinna åbner op om graviditet: Tredje gang var lykkens gang
– Jeg får en opgivende følelse inden i. Jeg har lyst til at sove det hele væk. Det ødelægger mig, og det overskygger lidt for ofte min glæde over graviditeten. Jeg er så fucked altså. Jeg ville sådan ønske, at jeg var et stærkt menneske, som bare kunne overkomme alt. Sådan én, som bare tager alt i stiv arm. Jeg er så sensitiv. Jeg ved ikke engang, hvad jeg præcist er bange for. Og jeg er faktisk også lidt bange for, at dele det med så mange tusinde mennesker, for hvad hvis I tænker, at jeg er en dårlig mor, svag og pisse utaknemmelig. Jeg tager chancen, for måske sidder der én derude, som har det på samme måde? Måske er der hjælp at hente derude? Måske er der en, der har svaret til mig og ved hvad jeg kan gøre? Jeg tager chancen og rækker ud.
LÆS OGSÅ: Lykkelig ‘De unge mødre’-stjerne skal have lavet bryster
Heldigvis er der både hjælp og hente hos Martinnas mange følgere, som i kommentartråden under opslaget både kommer med gode råd og opbakning til den unge mor. Flere har oplevet det samme, og der er gode erfaringer med forskellige former for terapi og fødselsforberedelse, så måske er der lys for enden af tunellen for Martinna også.
LÆS OGSÅ: Kontrakt opsagt: Slut med ‘De unge mødre’ og ‘Ex on the Beach’

Læs mere om