Udlandet er vilde med Henning Jensen

Skuespilleren Henning Jensen har fået blod på tanden og er klar på flere eventyrer i udlandet.

Af Helle Bill Madsen - 10. oktober 2021 kl. 15:55

Mere end 40 film og 27 tv-serier har cementeret Henning Jensens stjernestatus i Danmark. Nu har udlandet også fået øjnene op for den 78-årige stjerne, som kan ses i to udenlandske tv-serier: ‘Exit- de norske milliardærer’ og Viaplay-serien ‘Close to me’, hvor han spiller Connie Nielsens far.

LÆS OGSÅ: Har investeret i ’Vild med dans’-stjerne

– Jeg kom jo over til England til noget, der lignede dansk film fuldstændigt. Jeg blev indlogeret på et skønt hotel i Hastings og blev hentet og bragt hver dag til optagelserne. Der er næsten ingen forskel på at filme i udlandet og herhjemme, fortæller Henning med sin karakteristiske, bløde og varme stemme.

LÆS OGSÅ: Wozniacki afslører: Endnu en baby på vej

Sproglig udfordring

”Close to me” er med engelsk dialog, undtagen når Connie Nielsens rolle Johanne taler med sin far.

– Jeg har aldrig mødt Connie Nielsen før, men hun er fra min kones, (Solbjerg Højfeldt red.) fødeby, Elling, så vi havde jo lidt en ”connection”, fortæller Henning og fortsætter:

– Det var skønt at spille sammen med Connie, og når instruktøren sagde noget, jeg ikke lige fik fat i, så oversatte hun det for mig. Det var en meget, meget stor fornøjelse at arbejde med hende. Kæft, hvor var hun sød, og havde ingen stjernenykker. Det var meget venskabeligt, og vi har talt sammen siden.

Artiklen fortsætter under videoen.

Connie Nielsens mand, Rob, spilles af Dr. Who-skuespilleren, Christopher Eccleston.

– Det var også fantastisk at spille med ham, han var meget sød, og vi har holdt kontakten lige siden. Vi sender hinanden en mail en gang imellem. Det viste sig, at vi har spillet mange af de samme teaterroller, siger Henning Jensen.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaard: Her finder jeg ro

Rejser gerne igen

Faktisk har Henning tidligere i sin karriere været på vej til udlandet.

– Lige efter teaterskolen og filmen ”Nitten røde roser” i 1974, var jeg på vej til England og New York, hvor jeg havde aftaler med to agenter. I England installerede jeg mig på hotelværelset og lå på sengen og tænkte: ”Det her tør jeg fandeme ikke”. Så jeg fløj hjem til Danmark igen. Nu håber Henning på flere afsnit af ”Close to me”.

LÆS OGSÅ: Oprevet ‘Luksusfælden’-deltager: De er nogle røvhuller

– Jeg fik et chok, da jeg så slutningen, som foregår på stranden oppe i Skagen. Der er lagt op til en eventuel fortsættelse. Så det kan jo være, at jeg skal til England igen. Eller til Skagen, det ville da også være fint. Henning er i hvert fald klar til at pakke kufferterne igen.

– Jeg vil til enhver tid gerne arbejde i udlandet igen. Systemet er det samme, der er lidt mere service, og så er gagen noget højere, siger Henning og griner.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Robinson’-deltager køres på hospitalet

Læs mere om