Tre nye mødre indtager 'De unge mødre'

Hele tre nye mødre indtager det populære reportageprogram i sæson 28.

Af Louise Vilsbøl - 3. juli 2019 kl. 19:28

Danmarks længst kørende reportageserie er tilbage på fredag med 28. sæson og en lang række nye historier, som denne gang bliver sendt på DPlay i et kortere format, end man kender fra Kanal 4 – til gengæld kommer der to afsnit hver uge.

Weenoha og Elvira (Foto: Krestine Havemann)


Det er dog ikke det eneste nye, der er sket i sæson 28 af ‘De unge mødre’, flere af de unge mødre mødes nemlig og hjælper og støtter hinanden, når livet skal ændres og de fejrer hinanden og skaber nye venskaber på kryds og tværs. Derudover skal vi i denne sæson møde hele tre nye mødre: Weenoha, Sandra og Maria.
LÆS OGSÅ: Ung mor ville steriliseres: Nu er hun gravid
Weenoha der bor i Valby sammen med sin kæreste, Philip, igennem fem år. Da hun blev mor til Elvira for tre år siden fik hun det tiltagende mere dårligt, fordi nogle af hendes fortrængte barndomstraumer begyndte at dukke op. Det betød en indlæggelse på en psykiatrisk afdeling, og det har sat spor i den unge mor, fordi hun føler, hun svigtede sin datter.
LÆS OGSÅ: Prostituerede, bander og voldtægtsmænd: Så farligt bor Nadia Shila i USA

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan høre Maria Sebens fortælle om at være med i ‘De unge mødre’.

Sandra har boet på et bosted i Aarhus, siden hun fandt ud af, at hun var gravid. Bostedet er for familier, der ikke har andre steder at bo, og der er tilknyttet personale. Men den unge mor er træt af stedet, og hun føler sig meget overvåget af kommunen. Hun føler en vedvarende trussel for at få fjernet datteren Mynthe, men hun gør alt, hvad hun kan for at bevise, at hun kan være en god mor.
LÆS OGSÅ: Ung mor endt i kørestol efter vildt vægttab: Jeg kunne ikke huske min mand

Maria og sønnen Vincent (Foto: Krestine Havemann)


Maria blev gravid som kun 16-årig, da hun gik på en kristen efterskole. Det faldt ikke god jord, og flere forsøgte at overtale hende til at få en abort. Kommunen truede med en tvangsfjernelse, hvis hun valgte at få barnet. Maria er gået langt for at beholde sit barn, men da hun flyttede til Middelfart kommune faldt alt til ro, og hun har bevist, hun har evnerne til at være en god mor for Vincent.
STORT GALLERI: Sådan foregik ‘De unge mødre’-Sandras bryllup

Bryllup, skønhedsbehandlinger og nye venskaber

I den 28. sæson møder vi også nogle gamle kendinge, som kaster sig ud i nye udfordringer. Martinna bryder nye grænser i denne sæson. Hun får opfyldt sit store ønske om at få lavet større læber og så overvinder hun sin store frygt og tager på sin første familieferie til udlandet uden at have sin mor og far med.
Simone forventede en lang periode som singlemor, efter hun gik fra Emliys far Sebastian. Men kun få måneder efter bruddet har hun fundet kærligheden igen, og forholdet bliver hurtigt mere seriøst end planlagt, da den unge mor finder ud af, at hun er gravid. Hun overvejer at få en abort, og vi er med i hendes mange svære overvejelser.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa afslører ny diagnose: Jeg er psykopat 
Nanna-Johanne har fundet den store kærlighed, og Michael er flyttet til Hvide Sande. Det var planen, at forholdet skulle udvikle sig langsom, men Michael faldt på knæ, og nu skal de giftes ved et romantisk sommerbryllup i gammel, engelsk stil.
Luna fortsætter sin rivende udvikling. Hun skal have lavet de tænder, hun mangler i overmunden, hun har et mål om at gennemføre sit første Marathon og sidst men ikke mindst bliver hun student i denne sæson.
Sasja og Andreas drømmer om flere børn, og efter Sommer er kommet til verden, er lejligheden i Aalborg blevet for trang. De flytter i hus, og især Sasja betyder det, at hun kan udleve sin store passion for boligindretning.
Sabrina tager til en spirituel hyggeaften med Simone og Weenoha. Hun er dog skeptisk, men synes det er spændende, om hun kan få nogle gode råd.
LÆS OGSÅ: Prostituerede, bander og voldtægtsmænd: Så farligt bor Nadia Shila i USA