TILLYKKE! Dronning Margrethe fejret med flag

Selvom de mange planer for Dronningens fødselsdag er blevet aflyst på grund af coronakrisen, så bliver Dronning Margrethe alligevel fejret på bedste vis.

Af Lykke Buhl - 16. april 2020 kl. 13:42

I dag fylder vores alle sammens Dronning, Hendes Majestæt Dronning Margrethe, 80 år. Forud for coronakrisen var der planlagt en storslået fejring af fødselsdagen, der strakte sig over hele april måned. Men disse mange arrangementer blev som bekendt aflyst.
– I lyset af udbredelsen af COVID-19 og følgerne heraf for samfundet, har dronningen besluttet, at alle kongehusets planlagte aktiviteter og begivenheder i forbindelse med den kommende 80-års fødselsdag i april aflyses, skrev hoffet dengang i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: LISTE: Kendte og kongelige smittet med coronavirus

Flaget for på behørig afstand

I morges skulle Majestæten have vist sig fra et vindue på Fredensborg Slot, samt senere fra balkonen på Christian IX’s Palæ med sin familie, hvor danskerne i begge tilfælde i hobetal ville have flaget for hende for at markere fødselsdagen. De begivenheder blev selv sagt også aflyst på grund af coronakrisen, men Dronning blev alligevel flaget for på sin fødselsdag.

(Foto: Anthon Unger)


Gæsterne holdt sig på behørig afstand af dronning Margrethe og flagede for hende, da hun kom ud fra Fredensborg Slot, hvor hun fejrer sin 80-års fødselsdag.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer indkaldt af statsministeren
Derudover skriver Kongehuset i en pressemeddelelse, at Dronningen også fik sin morgenvækning. Hun blev nemlig overrasket af personalet på Fredensborg Slot, der sang morgensang for hende i Kuppelsalen for at markere 80-års fødselsdagen.

Aflyste fødselsdagsplaner

Oprindeligt havde programmet for fødselsdagen i dag også budt på en karettur gennem København, hvor Dronningen til sidst ville blive modtaget på Københavns Rådhus. Derefter ventede en større festmiddag tilbage på Fredensborg Slot med royale gæster fra både ind- og udland.
Begge dele er dog blevet aflyst. Men Dronning Margrethe fejrer stadig sin fødselsdag på Fredensborg Slot, men fejringen bliver dog mere intim uden de mange gæster.
LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe snydt for fest
Derudover modtager Dronning Margrethe normalt et hav af blomster på sin fødselsdag, men også det ser ud til at blive ændret i år på 80-års fødselsdagen.
– Dronningen modtager hvert år på sin fødselsdag blomster fra nær og fjern. I år opfordrer Dronningen til, at man i stedet sender en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid, lød den smukke besked fra hoffet i en pressemeddelelse.

Dronning Margrethes officielle portætfoto i anledningen af hendes 80-års fødselsdag (Foto: Per Morten Abrahamsen)


LÆS OGSÅ: Claus Holm jubler: Under 100 kilo

Taler til nationen

Selvom danskerne ikke selv kan komme ud og fejre Dronningen med flag, som det ellers var tiltænkt, så er der sket flere digitale tiltag for, at Dronning Margrethe alligevel bliver fejret.
Blandt andet har der været arrangeret fællessang på DR1, hvor danskerne kl. 12 kunne synge med på fødselsdagssangen “I dag er det Margrethes fødselsdag”, hvilket Dronning Margrethe selvfølgelig så med til hjemme fra Fredensborg Slot.
På samme måde har Kongehuset selv åbnet en såkaldt gratulationsliste, hvor man kan fremsende Dronningen personlige lykønskninger.
LÆS OGSÅ: Margrethes guldkorn: Dronningens fantastiske citater
I aften vil Dronning Margrethe tilmed holde fødselsdagstale for befolkningen.
– I anledning af 80-års fødselsdagen holder Hendes Majestæt Dronningen i aften en tale til befolkningen. Talen transmitteres direkte fra Fredensborg Slot kl. 19.00 på DR og TV 2, skriver Kongehuset i dag i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Krisen samler den kongelige familie: Passer på børnene
LÆS OGSÅ: ‘Spise med Price’ i England: Brødrene Price går i fisk