Krisen samler den kongelige familie: Passer på børnee

Både prinsefamilien og kronprinsfamilien er i hjemmekarantæne med børnene. Heldigvis kan begge familier fortsætte meget af det gode arbejde hjemmefra.

Af Nikolaj Vraa - 5. april 2020 kl. 11:58
Samtidig med at en værnepligtig fra Livgardens Kaserne i Gothersgade blev testet positiv for Coronavirus, isolerede prins Joachim og kronprins Frederik sig med deres familier i hver sit palæ på Amalienborg.
Prins Joachim og prinsesse Marie ændrede i sidste uge planer og afbrød deres ophold i Frankrig fordi deres søn, prins Henrik, 10, havde fået vejrtrækningsproblemer. Umiddelbart efter hjemkomsten til Danmark, der skete få timer efter HER&NU var gået i trykken med historien om at de havde fået udgangsforbud i Paris, blev den lille prins testet for Coronavirus på Rigshosptialet, men var heldigvis negativ. Ifølge Kongehuset skyldtes vejrtrækningsproblemer hans kroniske sygdom, astmatisk bronkitis.
LÆS OGSÅ: Margrethes guldkorn: Dronningens fantastiske citater
Prinsefamilien er nu gået i karantæne i Christian VIII’s Palæ, hvor de primært har kontor, men også adgang til en lejlighed. Deres hjem i Klampeborg er fortsat fremlejet til Caroline Fleming.
I Frederik VIII’s Palæ har kronprins Frederik og kronprinsesse Mary isoleret sig med deres fire børn efter de for tre uger siden kom hjem fra Schweiz, hvor børnene næsten var færdige med et semester på den internationale skole i Verbier.
LÆS OGSÅ: Amalie fortæller ærligt sine udfordringer: Jeg håber at inspirere andre

Kæmper for voldsramte familier, der særligt er udsatte under coronakrisen

På Amalienborg bliver prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine nu hjemmeskolet ligesom alle andre danske børn i hele landet. Også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary arbejder hjemmefra.
I weekenden kunne Mary Fonden meddele, at de sammen med  Landsorganisation af Kvindekrisecentre var klar til at sender rygsække til børnene på de nye krisecenterpladser der er oprettet i hast under coronakrisen. Trykket på landets krisecentre er vokset, fordi konflikterne i de familier, der i forvejen er pressede, nu spidser til.
LÆS OGSÅ: Ung mor deler rørende billeder af sin datter: Vi skal undgå smitte
– Det er barskt, at den situation, vi er i nu med coronakrisen, får flere kvinder til at føle sig nødsaget til at tage på krisecenter. Vi ved, at stress og pres kan eskalere vold i et parhold. Og når det øvrige samfund er lukket ned, er mange kvinder og børn tvunget til at være i volden hele tiden. Det ser vi meget tydeligt konsekvenserne af lige nu, fortæller kronprinsesse Mary.
– Derfor er det positivt, at der oprettes nødpladser, så flere kvinder og deres børn kan komme væk fra volden. Med rygsækkene ønsker vi at vise børnene, at der bliver taget hånd om dem, og at volden aldrig er deres skyld og aldrig kan retfærdiggøres, siger kronprinsessen, der selv har været med til at pakke nogen af de 25.000 rygsække, der er blevet uddelt siden 2008.
Taskerne indeholder toiletsager, en bamse til de mindre børn, skolesager og en dagbog til de ældre børn. I alle skoletasker er en hilsen fra Mary.
LÆS OGSÅ: Bekymret Johnny Reimar: Jeg er i risikogruppen
LÆS OGSÅ: ‘Robinson Ekspeditionen’ udskudt på ubestemt tid