Taler ud om tragedie: Rystet af dødsfald

Det blev meget følelsesladet, da holdet fra ‘Livet er fedt’ mødtes for at markere deres 20-års jubilæum.

Af Nikolaj Vraa - 24. januar 2021 kl. 13:55

69-årige Allan Petersen, Merethe Kasten, 49, Marianne Klüver, 66, og Line Stausgaard Hansen, 41, vendte sammen tilbage til Ubberup Højskole ved Kalundborg, og her mindedes de Susanne Månsson, der døde under optagelserne.

Hun blev kun 40 år.

Susanne tabte sig sammenlagt 57 kilo af flere omgange, men vægten sneg sig igen op imod de 193 kilo, som hun startede på. Til sidst gav hjertet op.

Især Marianne var hårdt ramt af tabet. De var netop startet på den nye livsstilslinje på Askov Højskole, da Susanne blev dårlig.

LÆS OGSÅ: Forholdet under pres

Efter kort tids sygdom døde Susanne Månsson under optagelserne til fjerde sæson i 2003 (Foto: TV2)

– Hun var pragtfuld. Susanne og jeg var sammen på Askov, da blev hun syg og kom afsted, fortæller Marianne til HER&NU om venindens indlæggelse.

– Da hun døde, havde jeg det som om, jeg mistede et barn. Det var forfærdeligt. Vi savner hende alle sammen, siger hun med tårer i stemmen.

LÆS OGSÅ: Janni Ree efter kritik: Fra nu af opfører vi os ordentligt

Maria Klüver har i de senere år været hårdt ramt af sygdom. Hun føler, at hun har mistet sin frihed, fordi svimmelhed efter en operation gør, at hun ikke kan køre bil (Foto: TV 2)

Blevet invalid

Det var ikke let for Marianne at sige ja til jubilæumsprogrammet.

– Jeg var en smuk kvinde, da man så mig i ‘Livet er fedt’ for 20 år siden. Jeg var ikke invalid, men det er jeg blevet på de 20 år, der er gået, så derfor tænkte jeg nej, siger Marianne, som udover sukkersyge, diskosproplapser og en ødelagt blære er plaget af svimmelhed, efter hun for et par år siden fik fjernet den ene af to tumorer, der blev fundet i hjernehinden.

– Jeg var med den første dag på Ubberup. Jeg besluttede mig for at vise flaget, og det var jeg glad for. Jeg så gymnastiksalen og spisesalen. Resten ville jeg ikke se. Jeg mindedes dengang, vi var der. Det var pragtfuldt at være der, siger Marianne med bævende stemme, fordi tårerne igen presser sig på.

LÆS OGSÅ: Verdensberømt influencer hjalp Mathildes karriere i gang

Det oprindelige hold fra 2001. Fra venstre Allan Petersen, Bente Gammelby, Merethe Kasten, Marianne Klüver, Susanne Månsson og Line Stausgaard Hansen. Bente trak sig efter de første afsnit, og Susanne døde desværre i 2003 (Foto: TV 2)

Forelsket på Ubberup

Som hun fortalte i programmet, så var det en ufrivillig forelskelse i en af de andre kursister, der gjorde, at hun ville beholde sine minder fra resten af Ubberup, som de var.

– Hvis en kærlighed opstår, uden man er klar over det, så bliver man overrasket. Jeg var gift, det var han også. Sådan noget kan ske, fortæller Marianne, der vendte hjem til gemalen Jens i Høng.

– Jens tog det stille og roligt. Jeg er der for min mand, og ham bliver jeg hos, til jeg dør. Det er ham, der har været hos mig i over 30 år.

LÆS OGSÅ: CHOK: Nynne og Robert Hansen er gået fra hinanden

Selv om coronaen har isoleret Marianne Klüver mere, end hun var i forvejen, så prøver hun at få det bedste ud af tingene, selvom det påvirker humøret.

– Jeg kommer kun ud en eller to gange om ugen nu. Med maske på og det hele. Jeg har på fornemmelsen, at det er døden, der løber efter os. Men jeg er ikke bange for døden. Jeg ved godt, jeg er stor, men jeg har valgt ikke at blive større. Jeg er, som jeg er. Jeg kan alt i denne verden. Jeg kan bare ikke stå for fristelser.

LÆS OGSÅ: Singlerne afslører: Vi kendte hinanden i forvejen