Svensk kronprinsessepar smittet med corona

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel af Sverige er begge blevet testet positive for corona.

Af Lykke Buhl - 12. marts 2021 kl. 9:12

Den svenske kronprinsesse Victoria, 43, og hendes mand, prins Daniel af Sverige, 47, gik onsdag i karantæne, efter kronprinsessen udviste symptomer på forkølelse. I går blev det så konstateret, at kronprinsesseparret begge er smittet med Covid-19.

LÆS OGSÅ: Uheldige Mary: Mystik om sæbeøje

Det skriver det svenske kongehus i en pressemeddelelse.

– Kronprinsessen og prins Daniel udviser lette symptomer, men har det efter omstændighederne godt. Umiddelbart efter sygdommen gik kronprinsessen, prins Daniel, prinsesse Estelle og prins Oscar i karantæne i hjemmet, fortælles det.

Om kronprinsesseparrets to børn, 9-årige prinsesse Estelle og 5-årige prins Oscar, også skulle være blevet smittet, meldes der ikke om.

LÆS OGSÅ: Afvist i ‘Løvens hule’: Serverer for de kendte og kongelige

Det royale par ved ikke, hvordan de har fået smitten, men der er igangsat en smittesporing under tilsyn af den kongelige families læge.

Smitten har også allerede haft konsekvenser for den royale families forpligtelser. Kronprinsesseparret måtte sende prins Carl Philip og prinsesse Sofia i deres sted til mindehøjtidelighed i Drottningholms slotskirke, ligesom fejringen af kronprinsesse Victorias navnedag fredag d. 12. marts, hvor det svenske Forsvar ville have hyldet hende, er blevet aflyst.