Sofie Linde deler oplevelse fra prøverummet: Det har sat sig fast i mig

Efter Sofie Lindes første graviditet, hvor hun nåede at tage 40 kilo på, så hun pludselig ekstremt negativt på sig selv. Men en særlig sætning fik hende til at ændre på synet på sit eget spejlbillede.

Af Caroline Grønne Wigdal - 8. december 2021 kl. 12:57

Da Sofie Linde var gravid med sit første barn, Trine, nåede hun at tage 40 kilo på i løbet af de ni måneder. Hun havde regnet med, at hun ville smide det meste igen ret hurtigt efter fødslen, og at kroppen ville se mere ud, som den gjorde, før hun blev gravid.

Sådan gik det bare slet ikke, og det var svært at leve med det nye spejlbillede. Faktisk var det første gang, hun oplevede, at hun ikke brød sig om sin egen krop.

Artiklen fortsættes under videoen med Petra Nagel, der interviewer Sofie Linde…

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard søger julehjælp

Det fortæller ‘X Factor’-værtinden i et interview om kropsskam hos ALT.dk.

– Så jeg havde simpelthen så lykkeligt brændt mit graviditetstøj, fordi jeg var så pissetræt af at have det på. Jeg havde boet i det i så mange måneder, og jeg kunne ikke være i det mere – jeg blev deprimeret af at kigge på det. Men det betød også, at jeg stod fuldstændig uden tøj, da det gik op for mig, at jeg altså ikke lige kunne komme ned i mine gamle cowboybukser, fortæller Sofie Linde til ALT.dk.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Derfor kan ‘Nybygger’-husene ikke sælges

Sætning fra prøverummet

For første gang mærkede værtinden, at hun havde fokus på at finde fejl og at tænke negativt om sig selv. Men en særlig oplevelse hjalp hende til at stoppe det mønster.

– Jeg var inde og prøve tøj sammen med min mor, og så siger jeg: Hold kæft, hvor er jeg bare grim og klam, og jeg kan ikke lukke noget. Og så siger min mor bare: ”Sådan der skal du ikke snakke til min datter.” Og dét satte sig faktisk ret seriøst i mig. For sådan ville jeg jo aldrig tale til andre mennesker. Jeg ville kun tale sådan til mig selv, og hvorfor egentlig det? Det havde jeg svært ved overhovedet at forstå. Og så tænkte jeg også over alle de gange, jeg har sagt til andre: ”Man skal bare elske sig selv, som man er.” Men det er faktisk ikke særlig nemt. Det er faktisk rigtig, rigtig svært, siger hun.

LÆS OGSÅ: TV-vært fik stor overraskelse: Vi forventede en dreng

Siden har oplevelsen i prøverummet fået ‘X Factor’-værtinden til at tage en ny vane til sig, som går ud på, at hun hver morgen skal rose sig selv. Hun er stadig opmærksom på, hvordan der i vores samfund, ifølge hende, er et stort fokus på de helt forkerte ting.

32-årige Sofie Linde er gift med Joakim Linde Ingversen, og sammen har de Trine fra 2018 og Søs, der kom til verden i februar 2021.

Sofie Lindes ‘Tæt Talks’

Sofie Linde har i samarbejde med Matas lanceret ”Tæt Talks”, der er en række samtaler med forskellige gæster, hvor der bliver stillet skarpt på samfundsaktuelle temaer. De fire første emner, som Linde og gæsterne tager fat på, er: kroppen, køn, ligestilling og moderskab.

Du kan se talken her.

LÆS OGSÅ: CHOK! Elvira Pitzner aflyttet af egen kæreste