Smid julefedtet: Sådan taber kendisserne sig

Dennis Knudsen, Janni Ree, Mascha Vang og andre kendte danskere fortæller, hvordan de taber sig oven på julens mange fristelser.

Af Jan Körner - 9. januar 2021 kl. 18:56

Julen med dens mange kalorier er vel overstået, men til gengæld skal vi nu i gang med at smide de ekstra kilo, som helligdagene og de mange veldækkede borde medførte.

Nu fortæller danske kendisser, hvordan de har tænkt sig at smide julefedtet.

LÆS OGSÅ: Cengiz giver trist status

Dennis Knudsen

(Foto: Klaus Bo Christensen)

Kendisfrisøren, 57, er blandt de mange, der gerne vil tabe sig efter en periode med alt for mange kalorier.

– Jeg har taget ti kilo på, hvilket er et tilbagevendende problem hos mig. For selv om jeg ikke har drukket alkohol i to år, går der for meget hygge i den med kager og slik. Nu skal jeg til at tilberede maden, så den er sundere. Og så håber jeg på mere motion, men det er svært med Lucas (hans søn på halvandet, red.) Mit mål er at få dyrket en times motion hver dag.

LÆS OGSÅ: Lea Hvidt Kessler chokerer alle med overraskende billede

Anni Fønsby

(Foto: Peter Hauerbach)

Anni Fønsby, 48, har gennem mange år været en inkarneret gæst i træningscentre, og selvom coronakrisen har lukket ned for centrene, får hun stadig rørt sig.

– Jeg taber mig ved hjælp af det, jeg kalder KTC, der står for Kost, Træning og Cryo-behandlinger (en kosmetisk behandling, der fjerner fedt ved hjælp af kulde, red.). Og så er jeg jo så heldig, at jeg har har godt med træningsudstyr herhjemme. Jeg har et fantastisk løbebånd, hulahop-ring til maveøvelser, vægtstang, håndvægte med mere. Og de dage, jeg ikke får trænet, går jeg en tur i Cryo-fryseren og får forbrændt en masse kalorier. I januar måned får jeg også lagt en aftengåtur ind efter middagen.

LÆS OGSÅ: Martin Brygmanns babylykke

Dan Rachlin

(Foto: Anthon Unger)

– Når man må (for corona, red.), træner jeg fire gange ugentligt hos min kone i Energii. Og de par kilo julen byder på, træner jeg hjemme eller udendørs. Jeg går ikke på andre ”kure” end dem, min kone dikterer, siger 56-årige Dan Rachlin.

Janni Ree

(Foto: The Mega Agency)

Forsidefruen, 50, fik et chok, da hun forledes var på vægten. Hun havde nemlig taget fem kilo på.

– Jeg troede, det var løgn, og skældte Karsten ud, fordi jeg troede, der var noget galt med vægten. Men jeg har efterfølgende vejet mig på andres vægte, og den er god nok. Men det meste sidder heldigvis på numsen og i mit ansigt, så det er to gode steder. Ellers træner jeg og skærer ned på fedt og kulhydrater, så kan jeg tabe mig hurtigt.

LÆS OGSÅ: Ny ‘X Factor’-dommer har grineren på: Hvor er det pinligt

Jakob Kjeldbjerg

(Foto: Janus Nielsen)

Robinson-generalen, 51, er blandt de heldige, der ikke bliver ramt af de ekstra kalorier i julen.

– Jeg taber mig ikke i januar, da jeg fortsat træner i julen og derfor ikke tager på.

LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’ slår flere rekorder

Mascha Vang

(Foto: Anthon Unger)

Den 41-årige blogger tror, der skal markante metoder til for at få hende til at tabe sig.

– Jeg tror, det er noget med at fiksere armene bag på ryggen og bevæge mig noget mere. Man bliver jo ikke tyk af ingenting, og det ender nok med, at jeg må droppe flæskestegssandwich og eggs benedict med trøffelbearnaisesovs på til morgenmad. Desværre. Og så må jeg bare generelt spise sundere og mindre. Det er jo egentligt så enkelt, det er et kalorieregnskab, der skal gå i minus, så det må jeg jo rette mig ind efter. Hertil bruger jeg en app, der gør det lettere for mig.

LÆS OGSÅ: Mathilde Gøhler åbner op om reglerne for Kenyas kost

Charlotte Bircow

(Foto: Anthon Unger)

Glem alt om slankekure og lev i harmoni hele året. Det er filosofien, der gør, at Charlotte Bircow, 59, ikke skal ud at svede ekstra meget i januar.

– Jeg tror på en sund livstil med masser af motion, frisk luft, gode grin og sund kost hele året rundt og ikke kun i januar.

LÆS OGSÅ: Klar til et forhold: På tide at blive voksen

Klaus Riskær

(Foto: Michael Stub)

Finansmanden har altid været slank, og julen skaber ikke de store udsving.

– Jeg har ikke det problem. Jeg følger med i regeringens endeløse pressemøder, og det giver et tab af velvære. Jeg har det fantastisk med en børnefamilie og en kæreste, der har holdt ud i mere end et par sæsoner, siger Riskær, 65, der er far til i alt seks børn, hvoraf Adam (billedet) er den yngste.

LÆS OGSÅ: Ærlige Remee: Derfor forlod jeg ‘X Factor’ efter sæson 3