Så du Morten i 'Luksusfælden'? Nu sover han i bilen - Her & Nu

Så du Morten i 'Luksusfælden'? Nu sover han i bilen

Der er sket en del, siden Morten medvirkede i ‘Luksusfælden’.

Af Jonas Sand - 8. oktober 2019 kl. 20:59

Carsten Linnemann og Kenneth Hansen kom i den grad på arbejde, da de tirsdag aften besøgte 22-årige Morten og hans kæreste, den to år yngre Zia. Morten mente ikke, at han havde råd til at betale mad, så det stod kæresten ofte for – men det viste sig hurtigt, at det ikke var sandheden.
7000 kroner brugte han hver måned på sin bil – som han havde fået sin mor til at låne penge til, selv om han ikke får betalt hende af – og hygge som mad på tanken. Næsten 300.000 lød hans gæld på, uden han reelt set havde noget værdi for de penge.
LÆS OGSÅ: Realitybabe har fortid i ‘Luksusfælden’
De økonomiske problemer skabte skænderier og problemer i parrets forhold, og hvis ikke han lagde drømmen om en VW Polo DSG med automatgear på hylden, ville Zia ikke længere være der for ham.
Da eksperterne igen forlod Morten, var han en forvandlet mand. Drømmebilen var lagt på hylden, og han fik stillet i udsigt, at han kunne blive gældfri om tre år, hvis han fortsatte de positive takter. Og det har han gjort, fortæller han til Realityportalen.
– Det går fint. Det er ikke et problem at overholde budgettet, for nu tjener jeg også lidt flere penge, end da eksperterne var her. Jeg er stadig ikke færdigudlært før næste år, men jeg tjener lidt mere. Jeg betaler også flere ting herhjemme, siger Morten, der er i lære som lastbilchauffør.
LÆS OGSÅ: Vild gæld efter hashmisbrug: ‘Luksusfælden’-deltager fortryder ikke

To biler

Programmet sluttede med, at Morten og Zia begyndte at dele hans bil. Men det gør de ikke længere.
– Zia har købt sin egen bil. Hun har fået arbejde i København og tjener derfor flere penge, så hun havde råd til en lille økonomisk bil som min, siger Morten, som derfor har sin bil til fuld rådighed.
– Jeg sover i bilen hele ugen fra mandag til fredag, og så sparer jeg lidt penge der. Så jeg kører af sted mandag morgen, og så kommer jeg hjem igen fredag.
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-par raser efter deltagelse: Eksperterne er jo etisk uforsvarlige
Han fortæller, at parrets forhold er blevet bedre, efter ‘Luksusfælden’ har været på besøg.
– Vi har ikke lige så mange skænderier, efter der er kommet mere styr på det hele. Og det er selvfølgelig meget dejligt. Jeg er glad for, at jeg var med i ‘Luksusfælden’, og jeg var glad for, at hun var ved min side. Jeg havde ikke gjort det ud hende, siger Morten.
Han fortæller, at han betaler mere af på sin gæld, end han skulle, og derfor regner han også med at være tidligere gældfri.
LÆS OGSÅ: Jan Swyrtz gør comeback i ‘Luksusfælden’: Derfor er han tilbage