Det så du ikke på tv: Derfor blev Botoxkongen smidt ud af 'Robinson Ekspeditionen'

For første gang måtte ‘Robinson Ekspeditionen’ smide en deltager ud – men du fik ikke hele sandheden på tv-skærmen.

Af Jonas Sand - 5. september 2016 kl. 22:04

Afsnit to blev endestationen for Kim Novaa – bedre kendt som Botoxkongen – i årets udgave af ‘Robinson Ekspeditionen’. Gentagende gange udviste han truende adfærd over for deltagerne i programmet og truede flere gange med at slå andre ihjel, mens han også gik amok og begyndte at smadre lejren i aftenens afsnit.
LÆS OGSÅ: Botoxkongen raser over exit: Jeg var jo bare for stærk en spiller
Det var dog ikke alt, der kostede Kim Novaa livet i årets udgave af ‘Robinson Ekspeditionen’. Også produktionen følte sig flere gange truet af den store fyr, og i sidste ende vurderede man, at det ganske enkelt ikke var forsvarligt at holde ham på øen.
– Der er det, som man kan se i programmet. Men han bliver også smidt ud for ting, som vi ikke har filmet, hvor han gentagende gange var truende over for produktionen på øen, fortæller vært Jakob Kjeldbjerg til Realityportalen.dk.
– Jeg beklager, at det måtte ende sådan, for han var jo en underholdende deltager, der ikke var bange for at sige sin mening. Men det var en nem beslutning at smide ham ud, da vi hørte, hvordan han opførte sig.
LÆS OGSÅ: Botoxkongen: Vi donerer gevinsten til velgørenhed
Bange for at arbejde
Jakob Kjeldbjerg vil ikke gå i konkrete detaljer med, hvad der gjorde, at man følte sig nødsaget til at smide en deltager ud for første gang i de 12 sæsoner, han har været vært på programmet.
– Jeg kan – og vil – ikke sige helt konkret, hvorfor han blev smidt ud. Men jeg kan sige, at han flere gange har udvist truende adfærd over for produktionen, og det kan vi simpelthen ikke acceptere.
– ‘Robinson Ekspeditionen’ er jo en hård og speciel leg, hvor der er meget faste rammer for, hvad man må. Og truende adfærd er langt over den grænse, slår han fast.
Han afviser, at produktionen var for nærtagende, og at udsmidningen var for hård.
– Der er er produktionshold på omkring 150-180 mand – både danske og udenlandske – og alle, der har kontakt med deltagerne, har fået træning i håndtering af mennesker under stress og er klar til at tage imod diverse verbale slag.
– Men at man er decideret truende er langt over grænsen, og det er ikke i orden, at folk skal være bange for at gå på arbejde. Så er man gået over grænsen, og det var vi nødt til at tage konsekvensen af.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Botoxkongen har friet til sin dronning
Kjeldbjer klar til exit
Jakob Kjeldbjerg slår fast, der var enighed om beslutningen om at smide Kim Novaa hjem fra ‘Robinson Ekspeditionen’. Men hvis der havde været modstand til beslutningen, så havde programmet formentlig været nødt til at klare sig uden sin vært gennem de seneste 12 år.
– Det er hypotetisk, for vi var enige om det. Men jeg vil gå ud fra, at hvis han havde fået lov til at fortsætte, så havde jeg nægtet at være med mere. Så havde jeg ganske enkelt trukket mig, lyder det fra værten.
– Jeg har mine principper. ‘Robinson Ekspeditionen’ er et stærkt og grænseoverskridende program, men der må være en grænse for, hvad man kan klare. Og dette ville være min grænse.
Kim Novaa er dog langt fra enig med beslutningen om at sende ham hjem. HER kan du finde hans forklaring på det hele.
LÆS OGSÅ: Dan Marstrand anmelder: Hvorfor fanden tager man en dildo med?
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.