'Robinson'-Richard: Her begik jeg min største fejl

Den udstemte deltager fortryder især én ting i sin tid på ‘Robinson Ekspeditionen’.

Af Jonas Sand - 31. oktober 2016 kl. 21:55

Det var Richard, der i denne uge måtte forlade ‘Robinson Ekspeditionen’, efter de andre deltagere i den grad tog røven på ham og “sparkede ham ud af ekspeditionen”, som værten Jakob Kjeldbjerg efterfølgende beskrev det.
Igennem hele afsnittet havde Richard og hans allierede ellers forsøgt at lave det ondeste bagholdsangreb, men sådan skulle det altså ikke gå. I stedet var det Richard selv, der blev udset for angrebet og måbende måtte se til, mens Jakob Kjeldbjerg tog den ene stemme efter den anden på ham op af urnen.
– Det havde jeg slet ikke set komme. Jeg havde det slet ikke på fornemmelsen. Som man kunne se, så havde jeg selv forsøgt at lave et bagholdsangreb, men det ramte mig da i den grad som en boomerang, siger Richard til Realityportalen.dk.
– Men det er lidt med blandede følelser, at jeg ryger ud. Selvfølgelig ville jeg gerne være gået hele vejen til finalen, og det tror jeg også, at jeg kunne. Men jeg ville hellere ryge sådan her, end hvis jeg havde underpræsteret i en dyst eller blev skadet. Jeg tager det som en cadeau og et tegn på, at de så mig som en stærk spiller.
LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-eventyret sluttede for Ulrik: Jeg var rystende dårlig
Ingen nag
Programmet bød på den længe ventede sammenlægning, og her håbede Richard på, at han kunne genoptage gamle alliancer med nogle af folkene fra de andre øer. Men sådan skulle det ikke gå.
– Jeg havde håbet, at folk ville holde ord. Jeg havde nogle gamle alliancer og aftaler om, at uanset hvilken ø vi endte på, så ville vi stå sammen senere. Men sådan skulle det ikke gå, og det var bare min tur til at ryge, siger Richard, der ikke bærer nag den dag i dag.
– Nej, det gør jeg ikke. De spillede bare spillet, som jeg selv gjorde. Jeg forsøgte jo at gøre stort set det samme, så sådan er det. Det er ikke noget, jeg bærer nag over i dag.
LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-René var tæt på at drukne: Det sidder stadig i mig
“En fejl at smide Bennike ud”
Richard har analyseret sit exit flere gange efterfølgende, og han er træt af, at han ikke gjorde lidt mere for at sikre, at planen om at sende Nikolaj ud lykkedes.
– Jeg var for skråsikker på de gamle alliancer, og det var jo en klar fejl. Jeg gik ud fra, at folk holdt ord, og derfor var jeg ikke ude at shoppe efter ekstra stemmer. Vi skulle jo bare have Sanne med, og så var den hjemme. Så hvis jeg fortryder noget på min sidste dag, så er det, at jeg var for skråsikker.
LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: Tobias truede sig til ‘Robinson’-exit
Men faktisk er det ikke det, Richard fortryder mest på ‘Robinson Ekspeditionen’. Richard var nemlig bagmanden, da Thomas Bennike blev stemt ud tidligere på sæsonen, og efterfølgende har han erkendt, at det var en stor fejl.
– Den dag i dag fortryder jeg, at jeg smed Bennike ud. Det fik vægtskålen til at tippe, og det havde givet os langt større muligheder, hvis vi havde beholdt ham i stedet for en af de andre. Det havde ændret meget, og ham skulle vi ikke have stemt ud.
– Det var allerede der, det begyndte at gå galt. Men på daværende tidspunkt var det den sikreste måde at sørge for, at Nanna forblev på ekspeditionen. Men hvis jeg kunne gøre noget om, så ville jeg ikke have stemt ham ud. Så skulle vi i stedet have valgt en af de andre, siger Richard, der dog overordnet set er mere tilfreds en ærgerlig med sin præstation efter udstemningen.
LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-Ulrik: Ane var dårlig i sengen
LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: Robinson-deltager ramt af hård depression
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.