Prins Joachim: Vi tackler sorgen hver for sig

I Kongehuset forsøger familien at tackle sorgen på hver sin måde.

Af Kenth G. Madsen - 30. marts 2018 kl. 11:55

For 29 år siden gjorde prins Joachim tjeneste på Viborg kaserne, så det var et ganske særligt øjeblik, da han deltog i Prinsens Livregiments Soldaterforenings 100-års jubilæum. Joachims far, prins Henrik, var ærespræsident for foreningen indtil sin død tidligere i år.

– Jeg mindes min far. Det gør alle de tilstedeværende her i dag. Regimentet bærer og vil fortsat bære hans kronede navnetræk, sagde prinsen i arbejdstøjet efter den kongelige sørgeperiode.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim om skilsmissen med Alexandra: Det var en mørk tid

I forhold til sin afdøde far er der stadig sorg, der skal tackles i den svære tid. Og mange af de tilstedeværende veteraner fik lejlighed til at udtrykke deres medfølelse overfor prins Joachim.

– I familien forsøger vi at tackle sorgen på hver sin måde. Det er selvfølgelig tragisk, udtalte Joachim til HER&NU direkte adspurgt om, hvordan han oplever den svære tid.

GALLERI: Prins Joachims kulørte klædeskab

Soldaterforeningen deltog med fane ved mindegudstjenesten for prins Henrik 20. februar i Viborg Domkirke og udenfor Christiansborg Slotskirke, hvor Prins Henriks kiste stod på castrum doloris.

LÆS OGSÅ: Loyal kronprinsesse Mary står ved sin skandale-veninde
LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag
LÆS OGSÅ: Sådan kommer Dronningen gennem sorgen