Prins Joachim og familien tilbage i Paris - Her & Nu

Prins Joachim og familien tilbage i Paris

Der er godt nyt fra kongehuset. Nu kan prinsefamilien så småt begynde at vende tilbage til hverdagen i Paris, om end det er en anden hverdag, end de kender.

Af Nikolaj Vraa - 16. maj 2020 kl. 15:58
Efter halvanden måned i Danmark er prins Joachim og prinsesse Marie vendt tilbage til Paris sammen med børnene prins Henrik, 11, og prinsesse Athena, otte. Ligesom Danmark er Frankrig ved at genåbne samfundet, men i modsætning til her, så havde franskmændende fået udgangsforbud for at bryde Covid-19 smittekæden.
Da den kongelige familie 23. marts kom til København, var det fordi prins Henrik havde fået vejrtrækningsproblemer, som kan være et symptom på virussen. En undersøgelse på Rigshospitalet viste dog, at han ikke var smittet, men i stedet havde problemer med sin astmatiske bronkitis.
LÆS OGSÅ: Dating-fyrene fra ‘Kærlighed hvor kragerne vender’: Sådan er det gået
I første omgang flyttede familien ind på Amalienborg med deres snart etårige Bichon Frisé-hund, Cerise, da deres hus i Klampenborg er fremlejet til Caroline Fleming indtil 31. juli. Kort efter dronning Margrethes 80-års fødselsdag kunne HER&NU dog fortælle, at de var rykket til Schackenborg Slot i Møgeltønder, hvor Joachim og Marie stadig råder over deres gamle lejlighed. Her fejrede de også prins Henriks 11-års fødselsdag i forrige uge.
Efter en weekend i København satte de søndag kursen mod Paris, hvor de nu langsomt kan vende tilbage til den hverdag, der blev afbrudt på grund af pandemien. Prins Henrik og prinsesse Athena er tilbage i deres skole, hvor sikkerhedsforanstaltninger nu er en dominerende del af hverdagen. Blandt andet skal de holde afstand til deres klassekammerater, ligesom ingen ikke må røre ved hinanden. Det er dog endnu uvist, hvornår prins Joachim kan fortsætte sin undervisning på det franske militærakademi, hvor han var i gang med et 10-måneders ledelseskursus.
LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’-stjerne udvider familien
LÆS OGSÅ: Populært TV 2-program caster lige nu til sæson 2