Prins Henrik nyder livet i Egypten: Her kan han være i fred

Der er ingen tvivl om, at prins Henrik har et særligt forhold til Sharm El Sheikh.

Af Jan Körner - 22. januar 2018 kl. 7:25

Prins Henrik er i sit es, efter at han kort efter julen forlod Danmark for at vende tilbage til det Egypten, der har en stor plads i Henriks hjerte.

Det melder hans gode ven, hotelkongen Enan Galaly, der ejer det hotel i ferieparadiset Sharm El Sheikh, hvor Henrik atter nyder varmen.

– Han har det godt. Det er i hvert fald mit indtryk, at han nyder at være her, siger Enan Galaly til HER&NU. Han har flere gange budt Henrik velkommen på sit hotel, Helnan Marina, hvor Henrik bor på turisthotellet i lighed med almindelige turister.

– Han har et almindeligt liv hernede. Han går på stranden, sidder på værelset og får noget godt at spise. Hans program ændrer sig dag for dag, lyder det fra Henriks ven, der er ridder af Dannebrog.

LÆS OGSÅ: Mary afslører: Sådan friede Frederik

Selv om Enan ejer en række hoteller i forskellige lande, er han for tiden i Egypten sammen med sin kongelige ven.

– Ja, vi er sammen i løbet af dagen. Og ind i mellem får han besøg af venner fra Danmark. Så han har det godt, og jeg håber, han vender hjem i god behold, fortæller Enan Galaly, der ikke ved, hvornår prins Henrik atter returnerer til Danmark:

– Det har jeg ingen ide om. Vi tager en uge af gangen. Det blander jeg mig ikke i.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik vil ikke ligge familien til last: Tænker på døden
Respekt for prins Henrik

Enan Galay mener desuden, at Henrik fortjener at have det godt i sit livs efterår:

– Man skal have respekt for, hvad han har gjort for Danmark, ligesom man skal have respekt for, at han er gammel og syg, siger Galaly, der ikke har modtaget besked om, at dronningen vil besøge sin mand i hans egyptiske eksil.

– Det er ikke noget, jeg ved noget om. Og heller ikke noget, jeg blander mig i. Og så har han jo lige været i Danmark, hvor han var sammen med familien, siger han og tilføjer, at prins Henrik får al den fred, han har brug for, når han er i Egypten:

– Det er ikke noget problem med de andre gæster. De lader ham være i fred. Det er vigtigt for os, at han er her som menneske og ikke prins. Han skal have lov at være i fred, siger Enan Galaly.

Prins Henrik har gennem mange år været begejstret for Egypten, som han har besøgt omkring 30 gange og nu mere eller mindre har slået sig permanent ned i. Sidste år opholdt prins Henrik sig i lange perioder i Egypten, som han tidligere har rost til skyerne i et interview.

LÆS OGSÅ: Familien bange for Henriks helbred: Frygter det værste

Her ses Enan og prins Henrik sammen (Foto: Klaus Bo Christensen)


LÆS OGSÅ: Kronprinsen åbner op: Jeg er ked af min fars beslutning
LÆS OGSÅ: Mary og Frederik har fået nyt familiemedlem