'På røven i Nakskov'-Ib klar til ny sæson, men …

Hvis TV 2 skal fortsætte successerien, så kræver det nogle ændringer for deltagerne.

Af Jonas Sand - 21. februar 2017 kl. 8:37

Vi lærte først Ib Andersen og sønnen Nicolai at kende i ‘På røven i Nakskov’ og siden i opfølgningen ‘Stadig på røven?’, hvor vi fulgte deres kamp for at få et godt liv. Da vi sidst så dem, jagtede Ib kærligheden i Afrika – uden held – mens Nicolai havde fundet sig til rette på Søfartsskolen.
Men det er ikke sikkert, at vi har set det sidste til de to. For hvis TV 2 er interesseret i at fortsætte serien, så er hverken Ib eller Nicolai afvisende over for at tage endnu en tørn.
– Sæson 3 ligger vel lige om hjørnet og lurer. Det har i hvert fald ikke været en underskudsforretning for dem, for Nicolai og jeg har jo ikke forlangt penge for noget af det, siger Ib til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ: Kia og Knaldperlen skal være forældre
Men det skal ændre sig, hvis danskerne igen skal have mulighed for at følge Ib og Nicolai.
– Når jeg er inde for at kigge, så kan jeg jo se, hvor mange likes jeg får. Jeg får 100.000 på nogle ting og 60-70.000 på nogle andre ting, og hvis jeg bare fik 2 kroner eller 1 krone ud af hvert klik, hver gang nogle vil se på mig, så havde jeg jo stået med mange penge i lommen i dag.
– Den må vi jo lige have drejet over i min lomme, så alt ikke bare går til tv, for det er jo mig, der kommer med pointerne, ikke tv. De står bare bagved og griner med et stor smil. Den er godt fyret af, men der falder jo ikke noget ned i min lomme, slår den førtidspensionerede fisker fast.
LÆS OGSÅ: ‘På røven i Nakskov’-Ib stiller op til kommunalvalget: Jeg slår borgmesteren!
Store omkostninger for medvirken
Ib er ikke kun utilfreds med, at der ikke er faldet penge ned i hans lomme, efter han har medvirket. Han er også utilfreds med, at han selv har haft omkostninger i forbindelse med deltagelsen.
– Jeg har jo også haft udgifter ved at medvirke på tv. Jeg fik konfiskeret åleruser for 42.000 samt en regning på 5000 for at fiske ulovligt, fordi jeg satte dem i vandet før tid, siger Ib, der påpeger, at der var en god årsag til, at han ikke kunne vente med at sætte dem i vandet.
– Han (Nicolai, red.) skulle møde på skole, så jeg havde sat dem ud tre dage, før jeg måtte. Men kan man ikke lige se gennem fingre med det, så drengen han kan møde til den planlagte tid? Hvis man ikke kan møde på Søfartsskole til den tid, hvor det er aftalt, at man skal være der, så kan man sgu heller ikke sejle for Mærsk, for så kan man heller ikke møde på en supertanker til tiden.
LÆS OGSÅ: ‘På røven i Nakskov’-Irene: Jeg føler mig ikke på røven
“Hvis man kender gangsterne, så kommer man igennem”
Nicolai er heller ikke afvisende over for at lave endnu en omgang af TV 2-programmet, men han er også åben over for at lave mere fjernsyn.
– Jeg kunne godt være klar på en sæson mere – eller noget andet tv. Jeg ved ikke, hvad det skal være, men det kunne da være meget spændende at prøve noget forskelligt, siger Nicolai.
Han fortæller, at det kunne være spændende at lave noget med sejlads, og da snakken falder på at lave noget som ‘Kurs mod fjerne kyster’, bryder Ib ind.
– Så skal vi lige pointere, at de får jo masser af penge for at være med i det program. Nicolai og jeg kunne sagtens gå ud for at købe et skib, men så vil vi også have en million, inden vi sejler fra Danmark, og så vil vi have den næste million, når vi er nede i piraternes land, siger Ib, der ikke ville frygte at skulle sejle der.
LÆS OGSÅ: Det så du ikke i ‘Gift ved første blik’: Birgitte fik chok-besked dagen efter brylluppet
– Man ser det ikke, men i de andre programmer får de samlet båden op og sejlet uden om Afrika. Men jeg er vant til at være der. Jeg kan snakke med dem fra Somalia, Etiopien og Uganda, så jeg kan godt sejle skibet igennem der. Hvis man kender gangsterne, så kommer man igennem, slår han fast.
Tiden vil vise, om vi igen får lov til at følge med i livet hos Ib, Nicolai og de andre deltagere. En sæson 3 er endnu ikke fastlagt, lyder det fra tv-kanalen.
– TV 2 har ikke på nuværende tidspunkt taget stilling til, om stationen ønsker at producere en fortsættelse af ’På røven i Nakskov’/’Stadig på røven?’, lyder det kort svar fra Thomas Breinholt, programchef hos TV 2.
LÆS OGSÅ: ‘På røven’-Irene: Jeg er født i den forkerte tidsalder
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.