AFSLØRING: Disse populære programmer skrotter DR

DR må sige farvel til en række populære programmer, fordi der skal spares penge.

Det er ikke med deres gode vilje, at DR nu siger farvel til fire af deres mest populære programmer. Men der skal spares 420 millioner kroner og det betyder, at der skal træffes hårde beslutninger.

HER&NU kan nu afsløre, at det er slut med nye afsnit af 'Skattejægerne', 'Guld i købstæderne', 'Antikduellen' og 'Under hammeren'.

- Det er en spareplans-ting. Man kan aldrig vide, om programmerne kommer tilbage, men konkret er der ikke planer om at nyproducere. Omvendt kan man sige, at genudsendelserne går rigtig fint, siger Signe Aggerholm, ledende reaktionschef for Kultur, børn og unge i DR Aarhus, der producerer programmerne.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne træt af fordomme mod sin familie

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Amalie, der har lidt svært ved forskellen på SAS og SARS

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-par erkender: Var meget i tvivl om tv-deltagelse

Kede af det

- Den massive eksponering har gjort os kendte i ind- og udland. Serien er vist i Norge, Sverige og Finland samt i Grønland og på Færøerne. Det har naturligvis betydet mange flere gæster i vores butik, siger Jens Guldsmed-Thomsen.

Deltagerne i programmet er kede af, at det er slut. Både fordi det er sjovt at lave tv-programmerne, men også fordi det har haft stor betydning for deres forretninger.

- Vi bliver spurgt om 'Skattejægerne' hver eneste dag, og det har givet os rigtig meget at medvirke. Vores butik er jo langt ude på landet, men fordi folk nu kender os fra tv, så både kommer de forbi og ringer og tilbyder varer, vi ellers aldrig var kommet i nærheden af, siger Rikke Fog, der sammen med sin far Frede driver Kildevang Antik i Hammer ved Næstved.

Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen fra galleri og marskandiserbutikken Lykkegård i Tversted har medvirket i 'Skattejægerne' i syv år.

LÆS OGSÅ: Dansk kendis-kone med særligt job: Rejser rundt og sælger sæd

- Vi har børn der kommer ind i forretningen. De er begyndt at samle på ting fordi de har set programmet. Og så vil de gerne vide noget mere, fortæller Margit Damgaard, der sammen med sin mand Jesper Lauritsen driver Damgaard-Lauritsen Antik i Odense. Parret ser 'Skattejægerne' som et kulturhistorisk program. - Hvis vi ikke formidler den viden, vi har om gamle ting, så forsvinder den. Derfor et det også kulturhistorisk vigtigt, at man får den formidlet det videre til især unge mennesker.

- Vi har været utroligt glade for at være med i serien. Vi synes, det har udviklet os både fagligt og personligt. At blive "kendt fra TV" har flere fordele og enkelte ulemper.

- På den positive side har det betydet, at vi nu om dage har en landsdækkende vurderings-, foredrags- og kursusvirksomhed. Det er en interessant måde at møde seerne på og giver et fint afbræk fra livet bag disken, fortæller Jens Guldsmed-Thomsen, der sammen med Mads Ejlersen også har en antikbrevkasse i Hjemmet.

Makkerparret er friske på at lave flere udsendelser, hvis det bliver aktuelt.

SE BILLEDET: ‘Vild med dans’-stjerne venter barn med kæresten