Mia Majas drøm er gået i opfyldelse: I arbejde hos Mette Dahlgaard

Mia Maja har en lang videregående uddannelse, men den kommer hun ikke til at bruge, hun skal nemlig være kok.

Af Rikke Lynge - 11. december 2020 kl. 10:52

Mia Maja Frederiksen kunne i går kigge på, mens Morten Bournonville løftede trofæet i ‘MasterChef Jul’ 2020, men Mia Maja under Morten sejren.

– Da vi først stod der i finalen, var det bare med at få så meget af oplevelsen med som muligt, mere end det handlede om at vinde. Jeg var lidt ligeglad med, hvem der vandt, fortæller Mia Maja, der i sidste ende vandt mere end et glastrofæ ved at være med i konkurrencen.

LÆS OGSÅ: Arbejder i ‘MasterChef’ køkken til daglig: Jeg føler, jeg har vundet

– Jeg var så heldig, at jeg fik lov til at have en afløservagt inde på restaurant Gemyse, fordi de havde noget sygdom, og så i forbindelse med det fik jeg lov og komme i lære derinde og fik en læreplads til at blive uddannet kok. Det er virkelig fedt at være ansat i Gemyse nu, fortæller Mia Maja, der fik afløservagten og muligheden fra studiekokken Line Storm i ‘MasterChef’.

At være studiekok på ‘MasterChef’ betyder, at man laver alt den mad, der vises frem for deltagerne, og derudover yder man teknisk assistance og sparing til deltagerne. Der er på ‘MasterChef’ et sæt af tre studiekokke, hvor Line Storm er chefkok.

– Vi (Mia Maja og Line red.) havde en snak om, at jeg rigtig gerne ville lave mad. Jeg har en uddannelse inden for psykologi og sundhedsfremme og lavede egentlig noget andet til daglig, men jeg har altid drømt om at blive kok og lave mad.

LÆS OGSÅ: Vinder af ‘MasterChef Jul’: Det bliver ikke min levevej

Efter optagelserne kontaktede Mia Maja selv Line igen for at høre, om hun kunne åbne nogle døre inden for madlavning, da de under optagelserne havde talt om at lave selskaber sammen.

– Den dag, jeg skrev til hende, der havde hun lige talt med Mette Dahlgaard (Gastronomisk Chef på Gemyse og gæstedommer i ‘MasterChef Jul’ red.) om, at der var en, der var blevet sygemeldt på Gemyse, og de havde brug for noget hjælp. Så alting faldt lidt i hak. Jeg opsøgte det selv, men Line ville ikke have anbefalet mig, hvis ikke hun mente, at jeg kunne finde ud af det.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! ‘Årgang 0’-stjerne skal giftes

Mia Maja startede sin elevplads lige efter optagelserne til ‘MasterChef Jul’ i sommers og har 2,5 år tilbage af sin uddannelse. I starten mødte den store drøm modstand fra moderen.

– Min mor har altid sagt, at det var et lortejob, og at man skal arbejde hele tiden, men jeg har altid bare ville det, og jeg elsker at lave mad. I en alder af 30 år er jeg bare blevet klar over, at det er det, der gør mig glad, og nu skal jeg lave det, som jeg gerne vil, fortæller Mia Maja, hvis mor også ændrede synspunkt, da Mia Maja stod med elevpladsen.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! Her er premieredatoen

– Jeg har altid været nervøs for, hvad min mor vil sige til, at jeg har taget en længere videregående uddannelse, som jeg ikke kommer til at bruge nu, hvor jeg skal være kok. Men da jeg satte mig ned og fortalte min mor, at jeg havde fået en læreplads på Gemyse, så var hun pivstolt og bakkede mig 100% op. Det er som om, det er gået op for hende, at det er noget, jeg er god til, og som jeg finder ro i – det er min hylde, afslutter Mia Maja.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Shøle har tidligere vundet et madprogram

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Miamaja Frederiksen (@miamajselejse)