Vinder af ‘MasterChef Jul’: Det bliver ikke min levevej

Morten Bournonville elsker madlavning, men ikke nok til at opgive sit job som it konsulent.

Af Rikke Lynge - 10. december 2020 kl. 21:27

Morten Bournonville kunne i aften løfte det ikoniske ‘MasterChef Jul’ trofæ som vinder af den populære madkonkurrence.

– Jeg har glædet mig i seks måneder til at kunne vise trofæet frem. Jeg ved, at jeg kan lave mad nu, det har jeg bevist overfor mig selv og overfor alle andre, fortæller Morten til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Ude af ‘MasterChef Jul’: Derfor bliver Shøle så rørt

Da Morten medvirkede i ‘MasterChef’ 2020 nåede han til semifinalen, og han turde ikke håbe på en sejr i ‘MasterChef Jul’.

– Jeg ville sindssygt gerne vinde, men jeg var også oppe imod nogle skarpe folk.

Mange tidligere ‘MasterChef’ deltagere drømmer om at gøre madlavning til deres levevej, men ikke Morten.

– Jeg er for langt henne i mit liv med hus, kone og barn til, at jeg kan begynde at satse butikken på madlavning som en levevej. Og så har jeg et godt job, som jeg er skide dygtig til, fortæller Morten, der er it konsulent hos Atea.

LÆS OGSÅ: Vandt ikke ‘MasterChef Jul’, men vandt venner for livet

Artiklen fortsætter under billedet.

Morten og hans kone ‘MasterChef Jul’ 2020. (Foto: TV3/Viaplay)

Interessen for mad og vin dyrkes

Men selvom Morten ikke vil gøre madlavning til sin levevej, så elsker han at eksperimentere i sit køkken derhjemme, og så drømmer han om at gøre sin store interesse for mad og vin til en lille forretning for fornøjelsens skyld.

– Jeg har en interesse for vin og mad, og jeg vil gerne lave noget seriøst med de her to ting uden at opgive mit daglige job, fortæller Morten og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Jakob Mielcke mistede sin far i år: Julen er vigtigere end nogensinde

– Jeg er ved at få startet et lille vinimportfirma op. Firmaet er etableret, der er en hjemmeside under opbygning, og der er kommet vareprøver hjem, men det er ikke gået i luften. Planen var at starte op med vinsmagning, men i de her tider, er det ikke muligt at invitere en hel masse mennesker til vinsmagning. På sigt vil jeg også gerne lave private dining, hvor det stadig er hyggeligt for mig at lave mad. Det skal være sjovt, og jeg tror ikke, at det med at stå i et professionelt køkken vil være mig. Jeg har det godt med det, jeg laver i dag, og det skifter jeg ikke ud, fortæller Morten, der glæder sig til at få vindertrofæet frem.

– Det kommer frem i dag, og så får det enten en plads på en fin hylde eller i en ramme. Det skal helt sikkert stå fremme, da jeg er helt enormt stolt.

LÆS OGSÅ: Fra ‘MasterChef’ til ‘Den store bagedyst’: Mette har skiftet køkken