Mette Blomsterberg: Jeg er ikke homofobisk

‘Bagedyst’-dommeren giver seerne svar på tiltale.

Af Louise Vilsbøl - 6. oktober 2016 kl. 15:02

Efter gårsdagens afsnit af ‘Den store bagedyst’ har DR og ikke mindst dommerne været udsat for massiv kritik fra nær og fjern, fordi folk mener, at det var homofobisk og sexistisk af dommerne at smide Gunnar ud af programmet, fordi han havde en anden opfattelse af, hvordan en maskulin polterabend-kage skal se ud.
Men nu tager Mette Blomsterberg bladet fra munden og svarer igen på seernes kritik.
– Kritikken er kommet bag på mig. Og jeg vil gerne understrege, at jeg på ingen måde er homofobisk, fastslår Mette Blomsterberg overfor Realityportalen.dk og fortsætter:
– Når kritikken kommer bag på mig, så er det fordi, at jeg som dommer udelukkende foretager mine valg ud fra et fagligt synspunkt – intet andet. Og når vi vælger Gunnar fra, så er det fordi vi mener, at han, ud fra den definition og afgrænsning som deltagerne er blevet stillet i opgaven, ikke har løst opgaven særlig godt.
LÆS OGSÅ: Gunnar: Dommerne er snæversynede
Programchefen: Vi vil ikke støde nogen
Hverken DR eller dommerne havde forudset seernes reaktion, og tidligere har programchefen for ‘Den store bagedyst’ skrevet via DRs Facebookside:
– Det gør et stort indtryk på os, at så mange af jer reagerer på temaet. Det har ikke på nogen måde være vores intention at støde eller skabe skel. Vi beklager, at det er dét, der er sket – og en anden gang vil vi sikkert angribe sådan et tema anderledes og sikre en større nuancering. Opgaverne er præcist defineret over for deltagerne på forhånd – og det er med baggrund i dét dommerne laver deres bedømmelse.
LÆS OGSÅ: 10 ting du ikke vidste om ‘Den store bagedyst’
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.