Marys følelsesladede dag: Stille mindestund - Her & Nu

Marys følelsesladede dag: Stille mindestund

Kronprinsessen var tydeligt berørt, da hun mindedes sine landsmænds offervilje.

Af Kenth G. Madsen - 26. september 2020 kl. 15:52

Kronprinsessen viste sig fra sin sædvanlige elegante side, da hun ankom til Churchillparken i København, hvor hun kastede glans over afsløringen af mindesmærket for sine tidligere australske landsmænd.

Bag Frihedsmuseet indviede hun sammen med den australske ambassadør i Danmark, Ellen Miller, krigsmindesmærket for de 68 luftbårne soldater fra Australien, der blev skudt ned, mens de fløj missioner i Danmark ​​under Første og i særlig grad under Anden Verdenskrig. Allierede fly havde nemlig en luftbro over det besatte Danmark, der blev benyttet under bombetogterne i Nazi-Tyskland. Mere end 1.000 fly styrtede ned i Danmark, hvoraf mange blev nedskudt af tysk luftværnsskyts på vejen hjem til baserne i England.

LÆS OGSÅ: Allerførste møde med lillesøster: Derfor reagerede Alba sådan

Kronprinsesse Mary ved nyt mindesmærke (Foto: Lars E. Andreasen)

48-årige Mary nedlagde også en krans og under den efterfølgende et minuts stilhed, sænkede hun andægtigt blikket – det var tydeligvis et følelsesladet øjeblik for kronprinsessen at mindes sine landsmænds offervilje, mens hun var omgivet af repræsentanter fra flere andre lande, der også kæmpede mod Hitler-Tyskland.

Det flotte mindesmærke var sat op af den australske ambassade i København med støtte fra ‘Australian Department of Veterans Affairs’ og skal understrege den fælles militærhistorie og de fælles værdier omkring frihed og demokrati, der forbinder Australien og Danmark.

LÆS OGSÅ: Silas åbner op om sidste års medvirken i ‘Vild med dans’: Jeg modtog dødstrusler

LÆS OGSÅ: Jonas og Susanne fra ‘Holder vi et år?’: Derfor er vi med i programmet