Mai Manniche efter vurdering: Geggos ring burde have kostet mere

Cengiz slap faktisk billigt, da han slap med 80.000 kroner for en forlovelsesring, slår smykkedesigneren fast.

Af Jonas Sand - 3. november 2017 kl. 13:15

Mai Manniche og JEWLSCPH røg for godt to måneder siden ind i et stormvejr, da Geggo og Cengiz i et afsnit af ‘Familien fra Bryggen’ fortalte, at de følte sig snydt af smykkedesigneren i en sag om en forlovelsesring, der ifølge eksperter ikke havde den værdi, Cengiz havde fået oplyst, da han købte den.
Cengiz betalte 80.000 kroner for ringen, som Mai Manniche ifølge ham værdisatte til 200.000 kroner. Efter købet fik han den så vurderet af tre eksperter, der uafhængigt af hinanden slog fast, at værdien af stenen var 22.500 kroner, 28.000 kroner og 30.000 kroner. Derfor gik de til Forbrugerklagenævnet.
LÆS OGSÅ: Få hele historien om Geggos forlovelsesring
Siden har Mai Manniche haft ringen, så hun også kunne få den vurderet igen. Det er sket nu, og ifølge hende var udfaldet helt som forventet. En uvildig diamantekspert fra Antwerpen i Belgien, der ikke kendte noget til sagen på forhånd, har nemlig kigget på diamanten. Det fortæller hun på sin blog.
– Hans helt klare vurdering er, at diamanten reelt er ganske betydeligt bedre, end hvad der står på certifikatet, skriver hun og uddyber:
– Forklaringen til, at diamanten reelt er bedre skyldes forsigtighedsprincippet – nemlig at man generelt ved udarbejdelse af et diamantcertifikat typisk runder ned for netop at sikre, at man ikke gør diamanten bedre, end den er, siger hun og slår igen fast, at Cengiz var fuldt ud informeret omkring ringen inden købet.
LÆS OGSÅ: Efter ring-drama: Mai Manniche vil have ændret loven
Prisen skulle være højere
Mai Manniche har aldrig været i tvivl om ringens værdi, men hun er glad for, at eksperten er enig i den vurdering. Ifølge hende betyder det nemlig, at Cengiz er sluppet billigt.
– Diamanten er blevet genvurderet, og kvaliteten er endnu bedre end angivet i certifikatet. Det betyder, at prisen reelt burde have været højere, slår Mai Manniche fast over for Realityportalen.dk.
Smykkedesigneren vil dog ikke sige noget om, hvad prisen så burde have været, for ifølge hende har eksperten fra Antwerpen ikke sat en pris på diamanten eller ringen.
– Det er selvfølgelig ikke hans opgave at vurdere vores eller andre virksomheders prissætning, siger hun.
AFSLØRING: Her er den tidligere sag mod Mai Manniche
Geggo: Det ændrer intet
Hos ‘Familien fra Bryggen’-parret betyder den nye vurdering dog ikke, at de dropper sagen. De føler sig stadig snydt og slår fast, at sagen aldrig har handlet om et certifikat.
– Problemet i denne super triste sag er ikke, at stenen ikke lever op til certifikatet – det har Cengiz ej heller nogensinde påstået. Problemet er præcis det samme, som det er med den tidligere sag, Mai har tabt; at man ikke må tage så stor en overpris for den kvalitet, siger Geggo til Realityportalen.dk.
– Som almindelig forbruger har man jo ikke en jordisk chance for at vide, hvad man køber – og slet ikke når forhandleren bruger ord som “topkvalitet” og “det fineste af slagsen”. Jeg må igen henvise til hendes tidligere tabte sag – og de top-professionelle, der absolut understreger, at den sten aldrig bliver de penge værd. Ligemeget hvem der har lavet den, og hvor den kommer fra.
Ekspert efter Mai Manniche-kritik: Der er ikke noget at komme efter
Derfor mener ‘Familien fra Bryggen’-stjernen heller ikke, at det får betydning for udfaldet af sagen.
– Den vurdering, hun har der, ændrer på absolut ingenting. Det har ikke noget med det økonomiske aspekt i det at gøre. Hun skriver ikke, at hendes vurderer har udtalt, hvad den er værd i kroner og øre – og det er netop sagens kerne: værdien af stenen.
– Det handler ikke om, hvorvidt den stemmer overens med noget som helst certifikat. En sælger må ganske enkelt ikke bilde en kunde ind, at han køber noget, der er topkvalitet, når det ikke er. Hun tabte sidste sag på det her, og der levede stenen også op til certifikatet. Det er jo tankevækkende, at hun ikke udtaler, hvad hendes vurderer mener, stenen er værd i kroner og øre, slår Geggo fast.
Da de to parter ikke kunne opnå en løsning, er sagen nu gået videre til Forbrugerklagenævnet, der derfor skal afgøre, om parret har ret i, at de er blevet snydt.
Her kan du læse hele Mai Manniches blogindlæg om vurderingen af ringen.
LÆS OGSÅ: Advokat: Mai Manniche må til lommerne igen