Efter ring-drama: Mai Manniche vil have ændret loven - Her & Nu

Efter ring-drama: Mai Manniche vil have ændret loven

Smykkedesigneren føler sig i den grad krænket, og nu vil hun have justitsminister Søren Pape Poulsen på banen.

Af Jonas Sand - 23. oktober 2017 kl. 12:00

Mai Manniche og JEWLSCPH røg for halvanden måneds tid ind i et stormvejr, da Geggo og Cengiz i et afsnit af ‘Familien fra Bryggen’ fortalte, at de følte sig snydt af smykkedesigneren i en sag om en forlovelsesring, der ifølge eksperter ikke havde den værdi, Cengiz havde fået oplyst, da han købte den. Derfor gik de til Forbrugerklagenævnet.
LÆS OGSÅ: Få hele historien om Geggos forlovelsesring
Mai Manniche var dog stærkt utilfreds med det hele og fastholdt flere gange, at hun ikke havde gjort noget forkert. Især TV3 var smykkedesigneren rasende på, fordi de ikke havde givet hende mulighed for at svare igen i programmet, og derfor ville hun tage sagen til Pressenævnet.
Allerede da sagen begyndte at rulle, kunne Realityportalen.dk dog fortælle, at Mai Manniche formentlig ikke ville få noget ud af sådan en sag, da TV3 kører på engelsk – og ikke dansk – sendetilladelse, hvor der er andre regler. Den konklusion er Pressenævnet også kommet frem til nu, men det betyder ikke, at sagen stopper der for Mai Manniche.
AFSLØRING: Her er den tidligere sag mod Mai Manniche
Kræver lovændring
Hun føler sig i den grad krænket af ‘Familien fra Bryggen’ og TV3, og derfor kræver hun nu, at justitsminister Søren Pape Poulsen går ind i sagen. Det sker i et åbent brev til ministeren, som Mai Manniche har lagt på sin blog.
– Det er for såvel virksomhed som enkeltperson meget utrygt og et brud på vores retssikkerhed, at en medievirksomhed som TV3/MTG Danmark og Metronome helt uden at følge god presseskik kan fremture med meget alvorlige anklager. Uden at man får nogen som helst mulighed for genmæle, skriver hun.
Advokat: Mai Manniche må til lommerne igen
Smykkedesigneren mener, at TV3 har handlet i ond tro og bevidst sviner både hende og JEWLSCPH til.
– Samtidig har man fra TV3’s og Metronomes side åbenlyst spekuleret i, at en sådan urimelig og æreskrænkende tilsvining i et dansk program med danske deltagere, dansk sprog og med agtelsesforringende sigte mod en dansk person og et dansk selskab ikke kunne få konsekvenser for dem i Pressenævnet, fortsætter hun blogindlægget.
Mai Manniche forlanger derfor nu, at justitsminister Søren Pape Poulsen kommer på banen.
Mai Manniche svarer igen: Vi melder Cengiz til politiet
– Den gældende lovgivning er åbenlyst medvirkende til, at TV3/MTG Danmark har frit slag til at udøve ikke alene grov personlig chikane, men også at bringe åbenlyst virksomhedsskadelige programmer og fremføre usande påstande. Helt uden, at man som hverken privatperson eller virksomhed reelt får nogen som helst mulighed for at forsvare sig eller tilvejebringe den korrekte dokumentation endsige får genmæle.
– Det opfatter vi som åbenlyst brud på vores retssikkerhed. Jeg imødeser justitsministerens svar såvel som handling for at sikre, at danske borgeres og danske virksomheders rettigheder ikke fremadrettet fortsat åbenlyst knægtes af TV3/MTG Danmark bistået af danske produktionsselskaber.
Realityportalen.dk har været i kontakt med TV3, der ikke ønsker at kommentere sagen.
Her kan du læse hele Mai Manniches brev til justitsminister Søren Pape Poulsen.
Ekspert efter Mai Manniche-kritik: Der er ikke noget at komme efter