Kronprinsessen fejrede broen: En våd fornøjelse - Her & Nu

Kronprinsessen fejrede broen: En våd fornøjelse

I silende regn deltog Mary ved markeringen af 50-års jubilæet for forbindelsen mellem Fyn og Jylland.

Af Helle Bill Madsen - 31. oktober 2020 kl. 11:54

Tilbage i 1970 klippede Kong Frederik 9. den røde snor og erklærede Den Nye Lillebæltsbro for åben. I sidste uge blev det hans barnebarns hustru, kronprinsesse Mary, som deltog ved markeringen af 50-års jubilæet for forbindelsen mellem Fyn og Jylland.

Det danske efterårsvejr vidste sig fra sin mest grå og regnfulde side, da kronprinsesse Mary, varmt klædt på og med huen trukket godt ned over ørerne, blev sejlet ud på Lillebælt i det gamle træskib Aventura. Sammen med borgmestre og embedsfolk fra Middelfart og Fredericia, fik kronprinsessen historien om broen og om byerne ved hver sin ende.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen og Nynne Larsen flytter sammen: Det føles naturligt

Selvom regnen stod ned, viste Mary stort overskud og vinkede smilende til de få fremmødte på havnen (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: Ditte Ylva flytter sammen med kæresten

Efter sejlturen rundt på Lillebælt blev kronprinsesse Mary kørt tilbage til Middelfart fra Fredericia i en den samme gule veteranbil, som hun selv sad bag rattet i, da hun deltog i Bridgewalk over den gamle Lillebæltsbro i 2015.

– Det har været en dejligt, men våd, oplevelse. Det har været skønt at have været med til at fejre broens 50 år. Det er ikke bare et flot bygningsværk, men den også betydningsfuld for både væksten lokalt og for hele Danmark. Det var dejligt at være med, sagde kronprinsesse Mary, inden hun satte sig ind i den noget mere komfortable og varme kronebil og kørte tilbage til København.

Kronprinsesse Mary blev efter turen på Lillebælt kørt tilbage til Middelfart i en veteranbil, som lyste flot op i den grå regn (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: Mai Manniche trodser coronarestriktioner: Forbudt at bære mundbind i mine butikker

LÆS OGSÅ: Blev først snydt: Sådan opdagede Amalie graviditeten