Frederik i fuld sving: Pedalprinsen

Tour de France-ruten kommer til at gå gennem Amalienborg, hvilket glæder den cykelglade kronprins.

Af Kenth G. Madsen - 11. juni 2022 kl. 13:55

Når Tour de France-etaperne i Danmark skal afvikles i dagene 1. til 3. juli, så bliver det med en engageret kronprins Frederik på sidelinjen. Den cykelglade prins skal nemlig kaste royal glans over flere af begivenhederne ved den gule folkefest– herunder aflevere den gule førertrøje til vinderen af 1. etape.

LÆS OGSÅ: Jasmin taler ud om dyb hemmelighed: Min største smerte

Tour de France-direktør, Christian Prudhomme, overrakte sidste år kronprins Frederik den gule førertrøje i Paris med ønsket om, at han vil videregive den til vinderen af 1. etape i København til sommer (Foto: Yoan Valat/EPA/Ritzau Scanpix)

De levende billeder af verdens hårdeste cykelløb i Danmark kommer ud til milliarder af tv-seere verden over, og allerede ved præsentationen på Københavns Rådhus i 2019 af de tre danske etaper fortalte kronprinsen, at han især glædede sig til ruterne, der går gennem hans egen baghave på Amalienborg Slot og kongefamiliens franske vinslot Cayx i Cahors.

Artiklen fortsætter under billedet…

Da Christian og Isabella var helt små, cyklede Frederik gerne rundt med dem. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Det er en stolt dag for Danmark og for cykelsporten i Danmark. Det rører mig også, at vi endelig har fået tre starter, og at man også har en ankomst i Frankrig, som jeg kender særdeles godt, fordi det er min fars barndomsområde, lød det fra cykelprinsen.

LÆS OGSÅ: Medina har født: Mor til to

Kronprinsparret nyder selv at træde i pedalerne såvel ude som hjemme, og Frederik har også deltaget i mange mountainbike-løb.

LÆS OGSÅ: Christianes sorg: Har mistet barnet

– Jeg glæder mig til at stå meget tæt på og heppe på enkeltstarterne. Jeg fik lige fat i et par af de danske deltagere her, og jeg håber, de giver sig fuldt ud. At kunne starte med noget sensationelt vil være det vildeste for dansk cykelsport. Vi kan kun håbe på det bedste, sagde Frederik.

Mary er ogsåfrisk på jernhesten, og kronprinsparret ynder at cykle sammen. (Foto: Kaspar Wenstrup)