Kronprins Frederik uddeler ny pris: Hædret på Amalienborg

Tre firmaer modtog i torsdags kronprins Frederiks nyindstiftede erhvevspris for deres særlig indsats for at promovere bæredygtige danske løsninger i hele verden.

Af Nikolaj Vraa - 6. september 2020 kl. 11:52

Ved prisuddelingen, der fandt sted i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, overrakte kronprins Frederik sin HRH Crown Prince Frederik International Business Awards til britiske SAV Systems, der tilbyder optimalt indeklima med mindst muligt energispild; RATE Australia Pty. Ltd, som er specialister i passagerbroer og andet lufthavnsudstyr, og det danskejede Green Instruments USA Inc., der udvikler og producerer overvågningsudstyr til marineindustrien.

– Dette rum kan ved første øjekast virke lidt voldsomt og forvirrende, men samtidig mærker man at være omgivet at denne elektriske storm, har kronprins Frederik tidligere fortalt om udsmykningen af rummet, hvor prisuddelingen fandt sted. Det er en række af den svenske fotograf Miriam Bäckström værker, der er vævet som gobeliner og hængt op på væggene. (Foto: Keld Navntoft/Kongehuset)

Med prisen fulgte et diplom og en statuette udarbejdet af billedhuggeren Jørgen Pedersen. Fremover vil HRH Crown Prince Frederik International Business Awards blive uddelt én gang om året inden for kategorierne: Business Excellence, Green Solutions og Newcomer of The Year. Prisen er en forlængelse af Kongehusets mangeårige arbejde for at fremme danske erhvervsinteresser.

En indsats, som prins Henrik tydeliggjorde for mere end 35 år siden med Eksportforeningens Diplom og H.K.H. Prins Henriks Æresmedalje.

LÆS OGSÅ: TV3-deltager åbner op om kriminel fortid

LÆS OGSÅ: Janni Ree taler ud om sexchikane: Antastet af sin tidligere chef