Kongesejr: Frederik festede

Kronprinsen skålede med hjemmefra, da Danmark løb med sejren.

Af Kenth G. Madsen - 6. februar 2021 kl. 11:54

Kronprins Frederik og familien måtte ligesom alle andre danskere nyde den prægtige triumf foran tv-skærmen derhjemme, da sejrscifrene 26-24 over Sverige skabte prægtige jubelscener i Kairo.

Forinden havde den kongelige familie og kronprinsesse Victoria af Sverige ønsket hinanden held og lykke med finalebraget på de sociale medier. Og så skete det: Vidunderlig gylden konfetti dryssede ned over de danske håndboldherrer, da de for anden VM i træk kunne hæve guldpokalen over hovedet.

LÆS OGSÅ: Jonas’ kamp for drømmehuset: Endte i familiestrid

Hverken maveonde eller corona blandt nøglespillere kunne holde os tilbage. Svensken blev trods modgangen tævet gul og blå som farverne i deres flag.

I omklædningsrummet kom kronprinsen så igennem til sejrherrerne i Egypten på en Skype-forbindelse.

– Tillykke for pokker. Det var fantastisk flot og overbevisende. Der er jo så meget godt i det, sagde Frederik og skålede i champagne.

LÆS OSGÅ: Mary har skærmtække: Hjemmearbejde

Kronprins Frederik kom igennem på en internetforbindelse til herrernes omklædningsrum, hvor han skålede i champagne (Foto: Kongehuset)

Tæt knyttet

Og den opbakning vakte opsigt hos spillerne og især træneren, Nikolaj Jakobsen.

– Jamen det var dejligt. Det er jo en mand, der betyder rigtigt meget for Danmark. Han er tæt knyttet til os og har været med ved mange af de store triumfer. Så det var rart, at han lige havde tid til at skåle, mens vi andre endnu ikke havde fået noget, sagde Nikolaj Jakobsen lettere ironisk til TV2.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe modtog hilsner: Ensom majestæt

Det fik han så kort efter, hvor spillerne badede ham i skumsprøjt fra øldåserne. Heriblandt var en af Danmarks store stjerner, nemlig Mikkel Hansen, der havde tabt sig fem kilo på grund af et maveonde.

– Så at finde kræfterne har været svært, men vi løftede i flok. De unge spillere har en stor tro på egne evner, og de bidrog med fart og energi. Det har været rigtigt dejligt at blive suppleret op for os gamle, sagde den 33-årige, som ved samme lejlighed blev kåret til verdens mest værdifulde håndboldspiller.

Mikkel Hansen sørgede også for at takke verdens bedste målmand, Niklas Landin, der på afgørende tidspunkter forhindrede svenskerne i at score mål. Dermed tog herrerne guldtrofæet med sig hjem med flyet igen.

LÆS OGSÅ: TILLYKKE! TV2-par venter barn