Trist nyhed: Jens Werner er død

Den legendariske 'Vild med dans'-dommer er død efter lang tids kræftsygdom.

Efter lang tids sygdom er den tidligere 'Vild med dans'-dommer Jens Werner død.

Det oplyser hans familie til Ritzaus Bureau.

Jens Werner blev 59 år.

Ifølge familien sov han ind tirsdag den 9. juli.

- Jens var ikke blot en enestående atlet, dommer, underviser og foredragsholder, men også en yderst kærlig og omsorgsfuld ægtefælle, far, søn, bror, svoger og onkel, skriver familien i deres meddelelse til nyhedsbureauet.

LÆS OGSÅ: Jens Werners uforglemmelige livsråd til sin datter

Så sent som midt i juni kunne man på Werner Dans' facebookside se et billede af Jens Werner i fuld sving med at renovere køkkenet i sin og hustruen Anettes danseskole i Værløse.

LÆS OGSÅ: Efter hjertestop: 32-årig TV 2-kendis fortsat indlagt

I marts sidste år fortalte Werner at han havde fået kræft, og ved hans afsked med 'Vild med dans' i november fortalte han HER&NU, at han håbede at blive rask.

LÆS OGSÅ: Jens Werner fik rørende gave af Claes Antonsen

- Jeg har det rigtig godt, jeg er i en god periode, og jeg er i rigtig gode hænder. Med det mindset, jeg har, og med den kærlighed jeg har fra min familie, så tror jeg på noget godt i fremtiden, sagde han og takkede for den massive støtte, han havde modtaget.

- Den venlighed, jeg har mærket fra mange mennesker, der kan jeg bruge ordet, at det er meget rørende. Det er en måde, jeg ikke har prøvet før, og det er en kæmpe hjælp. Det giver mig lyst til at leve livet til maksimum hver eneste dag, sagde han rørt til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Jens Werner taler ud om kræftforløb: Det giver mig lyst til at leve

Jens Werner, der var dommer i 'Vild med dans' fra starten i 2005 til sidste år, begyndte at danse som fire-årig og blev i 1994 verdensmester i selskabsdans sammen med Charlotte Jørgensen. De blev også været danmarks-, nordens- og europamester i deres tid som dansepar.

Efter den internationale dansekarriere, hvor han i en årrække også boede i London, var han i en periode også chauffør i kongehuset. Han underviste prins Joachim i brudevals forud for både brylluppet med grevinde Alexandra og prinsesse Marie.

LÆS OGSÅ: Jens Werner rørt over betænksomme prinsesse Benedikte

Jens Werner efterlader sig hustruen Anette og deres børn, Isabella og Nikolai.