Stor mystik om DR's Katherine Diez-dokumentar

En potentiel dokumentar om Katherine Diez, der skulle bære titlen "Selvbedrag," lovede et indblik i hendes liv og kontroverser.

Forlede dannede forlaget People's Press rammen om en fejring af Katherine Diez' bog ”I egen barm” samt hendes 35-års fødselsdag. 

Ekstra Bladets podcastvært, Nikita Klæstrup, 29, deltog, og ifølge hende havde Katherine Diez i invitationen skrevet, at et tv-hold fra DR ville filme under seancen.

– Jeg er nødt til at informere om, at DR laver en dokumentar om mig i denne skøre, skøre tid, og de vil være til stede denne dag (...) Jeg stoler på dette hold med hele mit hjerte, vi er blevet meget gode venner, og de er gode, venlige og yderst etiske mennesker, der gerne vil hjælpe mig med at fortælle min historie. I modsætning til de hæslige tabloidmedier derude, lød det fra Diez.

I første omgang afviste DR at have programmer på vej om den kontroversielle skribent, men ifølge Ekstra Bladet havde de tidligere indgået aftale med et eksternt produktionsselskab om at lave en dokumentar med den sigende titel ”Selvbedrag”. 

Projektet er dog blevet droppet, og produktionsselskabet har ifølge avisen måttet tilbagebetale et forskud til DR.

LÆS OGSÅ: Så hinanden på tv: Fra fordomme til forelskelse

Når Katherine Diez' bog udkommer i næste oplag, er et afsnit om en tidligere DR-vært i øvrigt blevet fjernet. 

Det sker, efter den pågældende havde klaget til forlaget over at bliver kædet sammen med rygter om potentielt ulovlige forhold. 

– Da forfatteren ikke betragter passagen (...) som afgørende for fortællingen, har hun valgt at imødekomme ønsket, oplyser forlaget til nyhedsbureauet Ritzau. 

Selv om Adam Price også har beklaget sig over privatlivskrænkelser i bogen, vil man dog ikke ændre noget i beskrivelserne af hans forhold til Diez.

LÆS OGSÅ: TV 2 dropper "Landmand søger kærlighed"

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.