Mogens og Sanne i 'Vi drukner i rod'

Sanne og Mogens reddet at TV 2-program: Det var parterapi

Sanne og Mogens har ændret deres liv til det bedre, efter de var med i 'Vi drukner i rod'.

Mogens og Sanne Schaadt Nielsen har været sammen i 26 år. Sammen har de to sammenbragte sønner, Lasse og Mathias, samt deres fælles datter Sofia.

LÆS OGSÅ: Sandra Toft klar til OL: Det er min største drøm

Artiklen fortsætter under videoen af Lene Beier.

I TV 2-programmet 'Vi drukner i rod', som netop har været vist på tv, skal parret for alvor sortere ud i deres liv, for tingene i hjemme har hobet sig op, men for Sanne og Mogens har programmet vist sig ikke kun at være en hjælp til at organisere deres ting, det har også været en mental øvelse, som parret har haft brug for.

- Det har været rigtig godt for vores lille familie, vi er kommet tættere sammen. Både Sanne og jeg, men også vores børn, fortæller Mogens til HER&NU, og Sanne tilføjer:

- Sofia er jo næsten herovre hver dag, det er jo fantastisk. De (børnene red.) kom jo ikke ret tit, fordi det rodede så meget. Jeg ser det som en gave, at de meldte os til programmet.

LÆS OGSÅ: 'Ups vi er voksne'-Tilde: Feriemareridt på Bali

Som parterapi

Ifølge Mogens og Sanne har deres medvirken i 'Vi drukner i rod' været som en slags parterapi for dem.

- Sanne og jeg laver flere ting sammen, og vi hygger os mere. Nu kan vi godt finde på at sidde tæt, når vi ser fjernsyn, hvor før sad vi i hver sin ende af sofaen, fortæller Mogens.

LÆS OGSÅ: Rørende opslag: Mindes Hugo Helmig

Ifølge Sanne handler det om den proces, de har været i.

- Vi har været nødt til at snakke sammen, vi har været nødt til at samarbejde. Vi kunne ikke gøre det her uden at sætte ord på, hvordan vi er overfor hinanden. Den her gave er bare blevet endnu større, fortæller Sanne, der ikke kun mener, at forholdet har fået energi, fordi der er kommet styr på deres fysiske ting, men at det skyldes hele den proces, de har været i.

- Det er et aktivt parterapiforløb, hvor man ikke kun sidder og snakker. Og det er især Mogens, der har ændret sine følelser for mig, fortæller Sanne og Mogens giver hende ret.

- Der skete et eller andet i hallen. Jeg fik øje på Sanne igen på en eller anden måde. Det gav nyt liv til kærligheden - det gjorde det, fortæller Mogens og indrømmer, at han ikke er god til at sætte ord på sine følelser.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mogens og Sanne i 'Vi drukner i rod'

Depression og angst

At forholdet er forandret i dag skyldes blandt andet, at Mogens har lagt flere af sine hobbyer på hylden. I programmet sagde han blandt andet helt farvel til sine frimærker og sit fiskeri.

- Mogens er ligesom kommet ud af sin hule. Før sad han meget med frimærker og gemte sig. Der er mere nærhed, mere omsorg og mere opmærksomhed, fortæller Sanne.

LÆS OGSÅ: Jens Werner sat i jorden på sin 60 års fødselsdag

At Mogens har trukket sig væk i flere år, mener parret blandt andet skyldes en depression, Mogens fik for 15 år tilbage. Her arbejdede han som underviser på et gymnasium.

- Jeg har været nede med depression, stress og udbrændthed. Det har lidt været en flugt at trække mig ind i nørderiet. Sanne har gerne ville snakke om følelser, hvor jeg så er flygtet op til mine frimærker, fortæller Mogens, der var sygemeldt to gange af et halvt år.

Men det er ikke kun Mogens, der har kæmpet med psyken. I 2004 fik Sanne angst.

- Jeg har hele tiden kæmpet med, at jeg ikke var god nok og ikke var noget værd, og jeg har haft det svært socialt. Jeg blev første gang sygemeldt i 2004 og igen fire år efter, hvor jeg fik en arbejdsskade i ryggen, som påvirkede mig meget psykisk, fortæller Sanne, der efterfølgende fik en førtidspension.

I dag arbejder Sanne som frivillig i angst- og stressforeningen, da hun ønsker at hjælpe andre, der står i den situation, hun selv har været i. Derudover er hendes kreative hobby med filt som meditation for hende i svære perioder.

LÆS OGSÅ: Kasper og Helena afslører kønnet

Sanne og Mogens i 'Vi drukner i rod'