Rasmus Lauge blev mødt af familien, da Danmark vandt DM-guld i 2019.
Rasmus Lauge blev mødt af familien, da Danmark vandt DM-guld i 2019.

Rasmus Lauge vendte hjem for familiens skyld

Efter ti år i udlandet er den garvede playmaker tilbage i dansk håndbold, og det er der især én god grund til.

I 13 år har Rasmus Lauge været fast inventar på det danske herrelandshold i håndbold, hvor han spiller venstre back og playmaker. Dermed er han en af de mest rutinerede kræfter på holdet, som er blandt favoritterne til at vinde EM-guld i Tyskland.

LÆS OGSÅ: Mathias Gidsel afslører ny kæreste

Artiklen fortsætter efter videoen med Niklas Landin.

Lauges karriere startede i Bjerringbro, og hans første seniorkontrakt var med Bjerringbro-Silkeborg. Derfor kaldte han det også full circle, da han i sommer afslørede, at han ville vende hjem til Danmark og netop Bjerringbro-Silkeborg i efterårssæsonen.

LÆS OGSÅ: Håndboldens grand old man: Her er hans store kærlighed

I de ti år, før cirklen blev fuldendt, forfulgte Rasmus Lauge sin internationale karriere, hvor han først spillede i THW Kiel i to år og senere skiftede til ærkerivalerne Flensburg-Handewitt. I 2019 sagde han farvel til den tyske liga og har de seneste fire år spillet i Veszprem i Ungarn.

Rasmus Lauge og Sabrina Jepsen.
Rasmus Lauge og Sabrina Jepsen.

Privat danner Rasmus Lauge par med Sabrina Jepsen, som han blev gift med i 2017. De har børnene Freja på seks og Noah på tre, og netop børnene var tungen på vægtskålen, da de besluttede at vende hjem til Danmark.

LÆS OGSÅ: Lotte Friis scorer nyt job

Lauge har tidligere fortalt til TV 2, at de hele tiden har haft planer om at vende hjem til Danmark, når deres datter skulle starte i skole. Det gjorde hun efter sommerferien sidste år, hvor Rasmus Lauge, som er født i Viborg, altså flyttede tæt på sit barndomshjem.

LÆS OGSÅ: Danmarks nye mål-komet: Tæt på at miste karrieren som 20-årig

- Vi har fundet et sted lidt uden for Silkeborg, hvor vi skal bo. Det bliver megasjovt, og børnene skal starte i institution og skole og så videre. Det har hele tiden været planen, at vi gerne ville hjem til Danmark, når vores datter skal starte i skole, fortalte Rasmus Lauge sidste år til Billed-Bladet forud for flytningen.

LÆS OGSÅ: Se Nikolaj Jacobsens kærlighed gennem 25 år

Se den garvede playmaker og hans to børn annoncere klubskiftet herunder: