Mette Sommer taler ud om fødslen

"Bachelorette"-stjernen fortæller nu om sin tre dage lange fødsel.

Den 12. september blev Mette Sommer og kæresten Kristian Lindegaard forældre for første gang. Da den tidligere "Bachelorette"-deltager annoncerede den længe ventede fødsel, som skete to uger over termin, afslørede hun samtidig, at hun var blevet både mor og kejserinde.

LÆS OGSÅ: Mathilde Beuschau kæmper for at blive mor: Det gør så ondt

Hermed fortalte hun, at hun havde fået kejsersnit, og nu forklarer hun, hvordan fødslen endte i akut kejsersnit. Mette Sommer blev allerede sat i gang tre dage inden sin fødsel, skriver hun i et langt opslag på Instagram til en række billeder.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: "Robinson"-Thor fik lægebesøg i flere dage op til sit exit

- Det første billede tog jeg onsdag morgen den 11. september, efter jeg i to dage havde taget Angusta piller, som skulle hjælpe min krop på vej i fødsel. Jeg havde ondt, men der skete ikke andet. Jeg var to centimeter åben. Til tjek på Rigshospitalet var næste skridt at tage vandet. Det blev taget klokken 14:10, og herefter begyndte veerne stille og roligt. Dog ikke nok, så jeg fik ve-drop. Herefter tog det ellers til og hold da op! Veer er for vilde, fastslår hun i opslaget og fortsætter:

- Omkring klokken 21 fik jeg epidoral, hvilket var virkelig tiltrængt. Jeg havde på dette tidspunkt stadig ikke åbnet mig yderligere end de to centimeter. Herfra blev der en lidt anden stemning hos især Krelle. Bassens hjerterytme lavede et dyk, for hver ve jeg fik. Jordemoderen slukkede ve-droppet, så han kunne få en pause og tændte det igen. Hans hjerterytme lavede dyk igen.

LÆS OGSÅ: Karina Frimodt i ny kræftfrygt: Nu er der svar

Herefter tog den ansvarlige jordemoder en beslutning og tog Mette og Kristian i hånden.

- Hun sagde: “Vi vil ikke gamble med lillemandens liv. Det hedder et akut kejsersnit, men det kan blive meget mere akut, hvis vi bliver ved sådan her”. Så de vurderede, at et kejsersnit var udvejen. Her var klokken 00. Vi snakkede længe med jordemoderen om, hvad der skulle ske, og hvordan det ville foregå, skriver Mette i opslaget.

LÆS OGSÅ: Kaspar og Lambang jubler: Nummer fire på vej

Fantastisk oplevelse

Hun understreger, at hun følte sig fuldkommen tryg og rolig, hvilket hun takker personalet for. Alligevel var hun lidt skuffet. 

- Jeg var ked af ikke at få "den fulde oplevelse", og at min krop bare ikke ville samarbejde, men jeg er lykkelig for, at han nu ligger her på mit bryst. Kejsersnit er fandme ikke for sjov! Han kom ud en time efter med skrig og skrål og en kampvægt på 4575 gram og var 55 centimeter lang, skriver hun og slutter:

LÆS OGSÅ: "Årgang 20"-Lisbeth: Derfor vises skilsmissen ikke på tv

- Alt i alt var det en fantastisk oplevelse og fødsel. Jeg skulle lige igennem en masse prøvelser, men at det gik så fint og kontrolleret hele vejen igennem, er jeg så taknemmelig for. 

De endte med at være indlagt i halvandet døgn efter fødslen, og så ville de gerne hjem, fordi Mette følte sig frisk, og amningen var kommet op at køre.

LÆS OGSÅ: Janni og Jeppe: Klar på tv-program?

Læs hele opslaget herunder: